poster-silverliningsplaybookPat (Bradley Cooper) wordt, met dank aan zijn moeder Dolores (Jacki Weaver, Animal Kingdom), ontslagen uit een psychiatrische instelling. Hij trekt in bij zijn ouders en probeert zijn leven weer op de rails te krijgen, in de hoop dat hij zijn vervreemde vrouw terug kan winnen. Maar dan ontmoet hij de mooie Tiffany (Jennifer Lawrence) die zijn leven op zijn kop gooit.

Beoordeling
Silver Linings Playbook was genomineerd voor 8 Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur. Daarnaast werden de acteerprestaties van Cooper, Lawrence, Weaver en Robert de Niro, als Pats vader, ook beloond met nominaties. Alleen Lawrence mocht een beeldje mee naar huis nemen. Jammer, want Cooper was misschien nog wel beter dan de 22-jarige actrice. Het was ook goed om Julia Stiles (Save the Last Dance) weer eens te zien, die de zus van Tiffany speelt. De film zelf moet het ook hebben van het sterke spel van de goede cast. Silver Linings Playbook vond ik zeker een goede en charmante film, maar die nominatie voor Beste Film vond ik net iets te overdreven. Naar mijn gevoel zat er niet veel inhoud in, maar probeerden ze dat te verbergen met alle quirkiness. En de film was iets aan de lange kant. Maar goed, het geheel was charmant en het spel van Cooper en Lawrence maakt de film zeker de moeite waard.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *