Films Films Films

Dutch Comic Con 2016: 26/27 maart in Jaarbeurs Utrecht

In het weekend van 26/27 maart vindt de tweede editie van Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurs in Utrecht! Ik heb mijn kaartje al gekocht en zal zaterdag aanwezig zijn o.a. om nieuwe Funko Pops! te scoren. Ik zal natuurlijk een verslag posten hier op Be Cool, Sodapop! Je kan ook hier ook mijn verslag van Dutch Comic Con 2015 lezen.

Wat is Dutch Comic Con?
In Amerika is de San Diego Comic Con razend populair! Ieder jaar komen filmmaatschappijen hun genre films promoten, zijn er celebs aanwezig voor signeersessies en kan je o.a. allerlei stripboeken en fantasy, sci-fi en horror gerelateerde dingen kopen. Nederland heeft nu ook een eigen comic conventie: Dutch Comic Con! Het is natuurlijk niet zo grootschalig als in Amerika, maar deze tweede editie lijkt al wel wat uitgebreider te zijn dan de eerste editie. Tegen betaling kan je op de foto met bekende acteurs, teveel geld uitgeven op de beursvloer aan leuke merchandise en de eerste aflevering van de nieuwe serie Outcast bekijken!

dutchcomiccon2015-001Special guests
Dutch Comic Con heeft ook dit jaar weer een aantal (redelijk) bekende namen weten te strikken. Onder andere Billy Dee Williams (Stars Wars), Ernie Hudson (Ghostbusters), Seth Gilliam (The Walking Dead), Power Ranger Johnny Yong Bosch en Game of Thrones-acteurs Eugene Simon, Ian Beattie en Ian McElhinney zullen aanwezig zijn. Ook cosplayers, schrijvers (o.a. Joe Hill) en tekenaars zullen aanwezig zijn.

Tegen betaling kan je met de bovengenoemde acteurs op de foto en/of een handtekening krijgen. Ik hoor dat mensen het belachelijk vinden dat je hier (zoveel) voor moet betalen, maar dit is niet alleen bij Dutch Comic Con zo. Bij allerlei conventies moet je betalen voor een foto en handtekening. Bekijk de volledige gastenlijst hier inclusief de prijzen voor een handtekening. Voor een foto heb je een aparte ticket nodig (zie einde van dit artikel).

Outcast
Als je The Walking Dead kijkt op Fox dan heb je de reclame spots van de nieuwe serie Outcast al voorbij zien komen. Outcast is gemaakt door Robert Kirkman, de bedenker van The Walking Dead. Almost Famous-acteur Patrick Fugit speelt de rol van Kyle Barnes, een jongeman die wordt geplaagd door een demonische bezetenheid sinds hij kind was. Hij gaat op zoek naar antwoorden over zijn bezetenheid, tot hij achter een geheim komt die het einde van de aarde kan betekenen.

Op Dutch Comic Con kan je de eerste aflevering van Outcast bekijken voordat het op tv te zien is. Op zaterdag wordt de aflevering 8 keer getoond en op zondag 7 keer.

Tickets
Tickets zijn te koop op de site van Dutch Comic Con! Hier zijn de prijzen:

• Dagkaart: €20,- per stuk.
• Weekendkaart: €35,- per stuk.
• Photo booth (om op de foto te gaan met je favoriete acteur): prijs verschilt per acteur. Om de prijzen te zien, klink hier en dan op photo booth tickets zaterdag of zondag.

Bekijk de site van Dutch Comic Con voor meer informatie, o.a. over de aanwezige dealers. Let op: koop geen blind bags bij Final Fun, vorig jaar zat er alleen maar troep in.

Ga jij naar Dutch Comic Con?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Vorig jaar had ik tickets maar op het laatste moment niet geweest en dit jaar twijfelde ik erg omdat ik op de foto’s van vorig jaar wel hheeelll veel bezoekers zag. En het schijnt er ook bloedje heet te zijn.

  Ik sla dit jaar ook over. Lees jouw verslag wel om te kijken wat ik eventueel gemist heb

  1. Ja, vorig jaar was het er idd erg heet! Volgens mij is de opzet dit jaar wat ruimer, iig op de beursvloer dus hopelijk valt het mee.

 2. Ik ga ook! Ik denk dat ik er beide dagen ben. Sowieso om interviews af te nemen, maar ook om verslag te doen van de beurs. Misschien zie ik je daar wel! 😉

  1. Haha, ja wie weet! Door je foto ben ik wel in staat om jou te spotten :p

   1. Hahaha, dat had ik laatst ook met Nostra bij de Vue in Hilversum. Hij herkende mij, maar ik hem niet! Ik dacht ook Jacqueline van Sweet Movies te herkennen, maar ik wist het niet zeker.

    1. Haha, leuk dat hij jou gespot had! En het zou goed kunnen dat je Jacq daar hebt gezien, volgens mij woont ze in die regio.

 3. […] Be cool, Sodapop schreef een artikel over de aankomende Dutch Comic Con Cinefille.nl schreef een recensie van de dramafilm Room De Filmkijker schreef een recensie van de documentaire Beltracchi: The Art of Forgery Mcurl plaatste een review van 10 Cloverfield Lane Naar de film ging ook naar 10 Cloverfield Lane Sweet Movies schreef een artikel over het oneindige succes van Game of Thrones […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *