De jonge Angela (Emma Watson) beschuldigt haar vader van misbruik. Detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) onderzoekt de zaak samen met een psycholoog (David Thewlis) en ze ontdekken een link met een satanische cult.

Beoordeling
Regisseur Alejandro Amenábar kennen we nog van de films Abre los ojos en The Others. Dat schept misschien hoge verwachtingen voor zijn meeste recente film Regression, al had ik die verwachtingen zelf niet. Maar goed ook, want het is een behoorlijk middelmatige psychologische thriller. Ik denk dat Regression zichzelf als uitgekookter en veel schokkender ziet dan de film werkelijk is. In mijn belevenis is het duidelijk welke kant het verhaal op zou gaan, waardoor het einde weinig impact heeft. Ondanks dat de film maar 106 minuten duurt, lijkt het gevoelsmatig veel langer te duren voordat we het einde eindelijk bereiken, omdat er ook maar weinig spanning in de film zit.

Ethan Hawke speelt hier een prima hoofdrol, al verdient hij veel beter dan dit. Ik blijf erbij dat Emma Watson een matige actrice is en ik denk dat een andere actrice, bijv. Hailee Steinfeld (True Grit), meer met deze rol had kunnen doen. David Thewlis speelt een aardige bijrol.

Conclusie
Regression is een middelmatige psychologische thriller met een prima Ethan Hawke in de hoofdrol.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Meh. Ik heb geen haast om deze te kijken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *