De jonge Justine (Garance Marillier) is vegetariër. Wanneer ze tijdens een ontgroening wordt gedwongen om vlees te eten, ontwaakt er een lust voor rauw vlees in haar.

Beoordeling
Soms hoor je over bepaalde films verhalen dat mensen zijn flauwgevallen tijdens een screening van zo’n film. Vaak is dat zo, omdat de film in kwestie erg grafisch is. Zo’n verhaal hoorde ik ook over Raw, ook bekend onder haar originele Franse titel Grave. Dat schept bepaalde verwachtingen. Is de film dan zo grafisch? Ik neig naar nee. Er wordt namelijk veel aan de verbeelding overgelaten. Natuurlijk zitten er wel een paar scènes in die misschien als schokkend ervaren kunnen worden, maar wat verwacht je dan van een film over kannibalisme? Geloof me, de gemiddelde Saw film is erger.

Er wordt veel over het kannibalisme aspect gesproken, maar in de kern is Raw in mijn belevenis een coming of age movie. De ontluikende seksualiteit van hoofdpersonage Justine gaat hier gepaard met kannibalisme. Een film als Ginger Snaps deed dit bijvoorbeeld eerder door een link te leggen tussen menstruatie en lycantropie. Voor een film over kannibalisme is Raw vrij subtiel en de morbide humor is zeer welkom. Actrice Garance Marillier zet een mooie acteerprestatie neer. Zij transformeert van een onzeker meisje naar een wulpse vrouw. Dat zie je niet alleen in haar houding, maar ook in haar ogen. Ella Rumpf en Rabah Nait Oufella spelen prima bijrollen.

Conclusie
Vergeet alle controverse rondom Raw en geef deze sterke film een kans.

Tags:

4 Comments

 1. De Filmjunk

  7 augustus 2017 at 13:39

  na alle controverse had ik een heftige horrorfilm verwacht, het voelde inderdaad eerder als een bizarre coming-of-age. het verhaal voelde niet goed uitgewerkt, de scene met de spiegel was echt een juweeltje 😛

  1. Gwen

   9 augustus 2017 at 23:49

   Haha met die spiegel scène had ik weer niet zoveel :p

 2. Daan

  9 augustus 2017 at 12:19

  This I learned: Raw is geen weerwolffilm. Is dan weer jammer 😉

  1. Gwen

   9 augustus 2017 at 23:50

   Sorry dat ik je moet teleurstellen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *