poster-preservationGetrouwd stel Mike (Aaron Staton, Mad Men) en Wit (Wrenn Schmidt, Boardwalk Empire) gaan samen met Sean (Pablo Schreiber, Orange is the New Black), de broer van Mike, kamperen in the middle of nowhere. De volgende ochtend worden ze wakker en blijken al hun spullen te zijn gestolen. Zonder schoenen of kaart moeten ze hun weg terug zien te vinden naar de auto terwijl er op het drietal gejaagd wordt.

Beoordeling
Preservation, nu op Netflix, is een bijzonder voorspelbare film. Misschien heb ik teveel survival horror films gezien of zat Eden Lake te vers in mijn geheugen na mijn Jack O’Connell artikel, want het werd mij al snel duidelijk hoe de film ging verlopen. Het gebruik van foreshadowing is in deze film niet subtiel. In plaats van dat je hints krijgt, vertellen ze eigenlijk aan het begin van de film al wat er gaat gebeuren. Het is alleen de vraag hoe we van A naar B gaan komen. Wat wel bewonderenswaardig is dat schrijver en regisseur Christopher Denham toch een spannende film weet af te leveren ondanks dat het verhaal vrij herkenbaar is. Pablo Schreiber, zonder zijn pornstache, en Wrenn Schmidt spelen goed. Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen over Aaron Staton. Hij speelt niet alleen slecht, maar zijn personage is ook nog eens bijzonder irritant, waardoor ik hoopte dat hij zo snel mogelijk uitgeschakeld zou worden.

Hieronder volgen Preservation SPOILERS

 

Het is jammer dat Denham ervoor kiest om zijn meest interessante personage als eerste af te maken. Het is duidelijk dat Wit als laatste zou overblijven, maar het is wel knap hoe ze ineens verandert in een soort vrouwelijke Rambo. En het verhaal doet zoveel denken aan Eden Lake dat ik bijna ging denken dat Jack O’Connells personage Brett weer achter alle afschuwelijke gebeurtenissen zat.

 

Einde SPOILERS

Concluderend: Ondanks dat de film voorspelbaar is, heb ik me toch prima vermaakt met Preservation. En dat vind ik nog best een knappe prestatie.

rating-3stars

Tags: , , ,

4 Comments

 1. Orlando

  13 januari 2015 at 20:41

  “uitgeschakeld” Mooi.
  Zeker geen film voor mij dit!

 2. Nostra

  14 januari 2015 at 09:08

  Ben zelf niet zo’n fan van horror, dus ben niet van plan deze film te gaan kijken, maar de beschrijving doet me een klein beetje aan Deliverance denken. Is waarschijnlijk anders, maar dat is een ijzersterke film (met een aantal heftige scenes) die echt de moeite van het kijken waard is (mocht je die nog niet gezien hebben).

  1. Gwen

   15 januari 2015 at 14:09

   Deliverance heb ik nog niet gezien, maar is er één die nog op mijn lijstje staat om te kijken.

 3. […] zoals hij nu is en de ‘normale’ Kyle uit de flashbacks. Verder valt ook Wrenn Schmidt (Preservation) in positieve zin op als de zus van […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *