De brave Vee (Emma Roberts) besluit mee te doen aan de online game Nerve. Ze wordt uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren waar ze geld mee kan verdienen. Wanneer ze wordt gekoppeld aan de ervaren Nerve speler Ian (Dave Franco), lijkt het spel uit de hand te lopen.

Beoordeling
Nerve is gebaseerd op de gelijknamige young adult novel van Jeanne Ryan. In handen van Henry Joost en Ariel Schulman, de mannen achter de documentaire Catfish en producers van de gelijknamige MTV show, is Nerve een bedachtzame thriller geworden. Het is een film die iets durft te zeggen over de huidige tijdgeest waar we in leven. Denk aan de gevaarlijke stunts die vloggers uithalen om kijkers te trekken en de rol die wij als kijker hebben. Nerve had makkelijk een oppervlakkige film kunnen worden, waardoor ik het erg waardeer dat de mannen er iets meer mee hebben gedaan. De film bevat verder een aantal spannende scènes en de personages zijn gelukkig niet zo stereotyperend als ze op eerste gezicht lijken. Jammer dat het einde wel heel abrupt was en gemakzuchtig werd afgerond.

Ik was nooit zo’n fan van Emma Roberts, maar de laatste tijd weet ze te verrassen. Eerst met haar sterke optreden als de hilarisch überbitch Chanel in Scream Queens en nu weer als Vee. Ze heeft veel chemistry met Dave Franco die hier ook een prima rol aflevert. Jammer dat Juliette Lewis, als moeder van Vee, hier weinig te doen krijgt.

Conclusie
Nerve heeft me positief verrast. Het is geen perfecte film, maar wel één die weet te vermaken en wat durft te zeggen.

Tags: , , ,

9 Comments

 1. Richard

  20 januari 2017 at 07:39

  Ik was er indertijd niet aan toegekomen om deze in de bios te gaan bekijken (heeft ook niet lang gedraaid) maar deze staat ook nog vrij hoog op mijn watchlist. De moeite met Roberts herken ik maar vind ook dat ze laatste tijd wel een paar prima rollen heeft weg gezet

  1. Gwen

   22 januari 2017 at 17:40

   Ja, naar mijn gevoel was Nerve heel snel weer uit de bios. :S

   Hoop dat je naar het nieuwe blogger uitje komt, zou gezellig zijn! 🙂

 2. Tim Bouwhuis

  20 januari 2017 at 09:27

  Geheel met je eens:) de technische aspecten zorgden bij mij nog voor pluspunten: de frisse, snelle montage en de (neon-) belichting. Emma Roberts bleek precies de juiste actrice voor een rol als deze (ik had niet eens zo’n hoge pet op van haar)

  1. Gwen

   22 januari 2017 at 17:41

   Zelf let ik daar nooit zo op, maar ben het met je eens: technisch gezien zit de film ook goed in elkaar. 🙂

   1. Tim Bouwhuis

    22 januari 2017 at 17:43

    Ik ontkom er niet meer aan na wat filmcolleges:) gelukkig heb je de technische hoogstandjes niet nodig gehad om de film te kunnen waarderen:)

 3. Paul

  27 januari 2017 at 09:34

  Staat nog op het lijstje. Ik ben wel een fan van Emma (zeker na American Horror Story)!

  1. Gwen

   27 januari 2017 at 20:01

   Ik vond haar ook leuk in Coven. 🙂

   1. Paul

    27 januari 2017 at 21:15

    Dat sowieso…. 🙂

 4. Nostra

  27 januari 2017 at 22:00

  Ben er nog niet uit of dit nu een film is die ik wil zien….spreekt me niet heel erg aan namelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *