poster-mebeforeyouDe opvallende Louisa (Emilia Clarke) krijgt een nieuwe baan als verzorger van de rijke Will (Sam Claflin). Ooit stond Will vol in het leven totdat hij door ongeluk invalide is geraakt en nu het leven niet meer ziet zitten. Louisa is vastberaden om hem ervan te overtuigen dat het leven nog zin heeft.

Beoordeling
Tranen met tuiten dacht ik te gaan huilen tijdens Me Before You. Stiekem had ik ook wel zin in een jankfilm, maar helaas liet de film mij koud en rolde er geen enkele traan over mijn wang. Op zich ben ik wel iemand die snel geëmotioneerd kan raken van een film of serie. The Fault in Our Stars wist mij bijvoorbeeld wel te raken en ik moest toen ook een traantje wegpinken. Wat zegt het dan dat Me Before You dit helemaal niet wist te bereiken?

Ik heb het gelijknamige boek van Jojo Moyes niet gelezen dus ik kan niet vergelijken. Over de film kan ik zeggen dat ik vond dat het te oppervlakkig bleef. Ik kan me voorstellen dat een romantisch verhaal meer publiek (en geld) trekt en dat de studio bang was om publiek af te stoten als er meer focus was gelegd op het euthanasie gedeelte.

Emilia Clarke en Sam Claflin spelen prima rollen, al snap ik totaal wat andere bloggers bedoelden in hun recensies toen ze het hadden over Emilia’s wenkbrauwen. Ze gingen inderdaad een heel eigen leven leiden. Erg jammer, want in Game of Thrones heeft Emilia ze wel onder controle.

Conclusie
Me Before You is een vermakelijk filmpje, maar te oppervlakkig om de middelmaat te ontstijgen.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Ik kan maar één ding zeggen: lees het boek.

    1. Misschien ga ik dat nog wel een keer doen! 😀

  2. Hahaha, grappig dat dat van die wenkbrauwen is blijven hangen 🙂 Volgens mij noemden de Movie Idiots het in hun recensie ook.

  3. […] The Invitation; The Jungle Book; La La Land; The Late Bloomer; The Loft; Love & Friendship; Me Before You; Most Likely to Die; Mother’s Day; The Neon Demon; Nocturnal Animals; Playing It Cool; The […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *