poster-thefaultinourstarsHazel Lancaster (Shailene Woodley, Divergent), een tiener met uitgezaaide kanker in haar longen, ontmoet Augustus Waters (Ansel Elgort, Carrie) bij een steungroep voor mensen met kanker. De twee worden ondanks hun ziektes verliefd op elkaar.

Beoordeling
The Fault in Our Stars is gebaseerd op de bestseller van John Green. Het verhaal is simpel, maar mooi in beeld gebracht door regisseur Josh Boone. In Shailene Woodley hebben ze een uitstekende leading lady gevonden. Nooit is Woodley te zoetsappig of melodramatisch, maar vooral authentiek. Met deze rol bewijst ze één van de sterkste actrices van haar generatie te zijn. Ze krijgt prima tegenspel van Ansel Elgort, die wel iets te perfect overkomt op momenten, maar ook de kans krijgt meer van zich te laten zien. Dit heeft voornamelijk te maken met de manier waarop zijn rol is geschreven. Woodley en Elgort hebben voldoende chemistry, al is het wel vreemd om ze zo te zien nadat ze eerder zus en broer speelden in Divergent. Laura Dern speelt een goede bijrol als de moeder van Hazel.

The Fault in Our Stars is een mooie film, één waarbij ik zeker een traantje moest wegpinken. Wel vond ik het irritant dat in de eerste helft van de film Augustus neergezet wordt als de meest perfecte jongen op aarde wiens leven alleen maar in het teken van Hazel staat. Pas in de tweede helft van de film wordt zijn personage echt en komt er meer balans in de film.

rating-4stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Inderdaad een goede film die zoals je weet bij mij in m’n top 10 van 2014 terecht kwam.

  2. […] over mijn wang. Op zich ben ik wel iemand die snel geëmotioneerd kan raken van een film of serie. The Fault in Our Stars wist mij bijvoorbeeld wel te raken en ik moest toen ook een traantje wegpinken. Wat zegt het dan […]

  3. […] Driver wel de gelegenheid om Ansel Elgort weer in de schijnwerpers te zetten. Na zijn doorbraak met The Fault in Our Stars, laat Elgort opnieuw zijn dat hij de charisma heeft om een film te dragen. Hier krijgt hij wel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *