poster-jagtenDe gescheiden Lucas (Mads Mikkelsen) is werkzaam op een kleuterschool in een klein Deens dorpje. Eén van zijn leerlingen, Klara, vertelt in een boze bui een leugen die grote gevolgen heeft voor Lucas. Al snel loopt de situatie uit de hand.

Beoordeling
Jagten is een geprezen Deense drama. De film werd genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film en bevindt zich in de top 250 van IMDB. Jagten kan je in mijn beleving ook beschouwen als een horrorfilm, want wat een nachtmerrie ondergaat Lucas. Eentje die doet denken aan de Salem witch trials door de aanwezige massahysterie. Het Deense dorpje gaat als het ware op heksenjacht en Lucas hangt al voordat zijn (on)schuld is bewezen. En als je eenmaal geassocieerd wordt met zoiets verschrikkelijks dan kom je moeilijk van die associatie af, hoe onschuldig je ook bent. Jagten geeft fantastisch weer hoe een leugen totaal uit de hand kan lopen en iemands leven kan verpesten.

Mads Mikkelsen speelt een sterke hoofdrol. Ik ken Mikkelsen eigenlijk alleen als Hannibal Lecter van de serie Hannibal (aanrader!) dus voor mij duurde het wel even voordat ik hem echt zag als Lucas en niet als een hongerige kannibaal. Maar goed, na een kleine 10 minuten dacht ik helemaal niet meer aan Hannibal en dat zegt ook wel wat over zijn acteerprestatie. Annika Wedderkopp, die de kleine Klara speelt, zet voor iemand van haar jonge leeftijd ook een goede rol neer.

Conclusie
Jagten is een indrukwekkend en tegelijk horrifying drama met een fantastische Mads Mikkelsen.

rating-4stars


Jagten staat nu op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

15 reacties

 1. Pareltje met een geweldige Mikkelsen. Het erge is dat dit in het echte leven ook ‘gewoon’ gebeurt. Bah!

  1. Ja, helaas wel. :/

 2. Prachtige film! Eén van de beste films van de laatste jaren met inderdaad een schitterende Mads Mikkelsen in de hoofdrol.

  1. Zeker! Helemaal met je eens. 🙂

 3. Ik heb deze film dus nog nooit gezien, maar na het lezen van je review ga ik ‘m toch eens opzoeken op Netflix!

  1. Zeker doen, Miron! 🙂

 4. IJzersterk drama met een fantastische Mads Mikkelsen!

  1. Yes! Helemaal mee eens. 🙂

 5. Echt zo’n film die erg sterk in elkaar zit en die tijdens het festival waarop ik ‘m zag een diepe indruk maakte. Valse beschuldigingen op allerlei vlakken gebeuren vaak, maar in zo’n situatie is dat misschien wel eentje die de meeste impact op iemand heeft.

  1. Door m’n werk hoor ik wel vaker verhalen over valse beschuldigingen. Jagten geeft het zeker goed weer.

 6. Cool trouwens dat je het filmblogs logo ook op je blogroll gezet hebt!

  1. Dat is wel het minste wat ik kon doen na al jouw inzet! 🙂

 7. Vinnie's Recensies

  Eens met je recensie. Ik voelde me zo kwaad tijdens deze film. Dat onrecht. Maar echt fenomenaal. Je gaat je afvragen dat als een kind iemand beschuldigd van zoiets afschuwelijks, je zelf dan nog kan geloven in iemand’s onschuld. Die frustratie wordt opgewekt tijdens de film. Heel knap.

  1. Goed punt. Zeker als het om je eigen kind gaat dan lijkt het me zeer moeilijk om te geloven in de onschuld van de ander.

 8. […] recensies: Room (2015) | Jagten (2012) | Star Trek Beyond […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *