TV, TV, TV

Scream: Noah en Mr. Branson worden verrast in “Jeepers Creepers” (#2.06)

Dat de nieuwe aflevering van Scream tegenwoordig op woensdag op Netflix staat komt niet heel handig uit met mijn planning en werk vandaar dat deze wekelijkse bespreking van de aflevering wat later is dan gebruikelijk. Maar laten we snel beginnen!

scream206-noahMVP van de week: John Karna
Ik ben geen Noah fan en vind John Karna normaal heel onnatuurlijk klinken, maar deze week wist hij me te overtuigen. Hij speelde heel goed in de scène waarin hij dacht dat hij dood zou gaan en zijn geheimen vertelde aan Audrey. Ze moeten hem vaker dramatische scènes geven in plaats van hem de comic relief laten uithangen.

Audrey vertelt de waarheid?
Audrey vertelt Noah dat zij Piper naar Lakewood heeft gehaald, maar dat ze niet wist dat Piper verantwoordelijk was voor de moorden. Ik betwijfel dat dit de volledige waarheid is. We zagen ook dat Noah deze bekentenis heeft opgenomen, maar wat hij met deze info gaat doen?

Hello, Mr. Branson
Het is geen goede dag voor Mr. Branson, want na het gedoe met Brooke wordt hij aangevallen door… de killer? Ik zet hier mijn vraagtekens bij. Waarom zou de echte killer zijn hand afhakken en vervolgens de wond dichtschroeien met een strijkijzer, zodat hij niet doodbloedt? Goed, de killer speelde ook een spelletje met Jake voordat hij werd gedood, maar toch vind ik het niet bij zijn manier van werken passen. Mijn eerste gedachte was dat het Stavo is die Mr. Branson een lesje wil leren. Zoals we weten heeft Stavo het masker.

scream206-brookeToen dacht ik aan de tante van Kieran die eerder in de aflevering door de vader van Brooke werd benaderd voor een klusje. Mr. Branson vertelt Brooke dat hij met Jake had afgesproken de avond van de moord, maar hij kwam nooit opdagen. Wat we ook weten is dat Jake en deal had met Quinn, maar wat die deal precies inhoudt was nog niet duidelijk. Volgens Branson zou Jake hem $10.000 geven om uit de buurt van Brooke te blijven. Had Jake hem onder valse voorwendselen naar het hotel gelokt en was hij van plan om Branson iets aan te doen of zou hij hem echt het geld hebben gegeven?

Kieran alert!
Emma wordt aangevallen door de killer (of zit het in haar hoofd??) en slaat op de vlucht met Audrey en Noah en precies op het moment dat de killer nergens te bekennen is, komt Kieran weer eens aanlopen. Hij blijft verdacht..

Vragen na de eerste 6 afleveringen:
• Wie maakt Audrey het leven zuur?
• Wie heeft Jake vermoord?
• Wat heeft de boerderij van Troy James met het verhaal te maken?
• Waar waren Jake en Quinn Maddox mee bezig?
Antwoord: om Mr. Branson weg te werken?
• Waarom heeft Stavo een Brandon James masker?
• Wanneer gaat Haley eindelijk dood?
• Wie heeft Mr. Branson aangevallen?

We zijn nu halverwege het seizoen. Wie denk jij dat de killer is?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] • Review: Slasher – seizoen 1 • Het is een goede zomer voor horror (fans) • Scream: Noah en Mr. Branson worden verrast in “Jeepers Creepers” (#2.06) • Netflix aanraders: Enemy, Snowpiercer + wat op mijn watchlist […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *