Ondanks dat Hugo me niet erg aansprak, heb ik de film afgelopen weekend toch gezien. En dit was echt zo‘n geval dat je maar beter naar je gevoel kan luisteren, want ik vond Hugo een snoozefest.

Het verhaal

De film is gebaseerd op het boek The Invention of Hugo Cabret van Brian Selznick. Hugo (Asa Butterfield) is een wees, wonend op een treinstation in Parijs. Hij zit met een niet werkende automaton (lees: robot) van zijn overleden vader (Jude Law). Wanneer de chagrijnige speelgoedmaker George (Ben Kingsley, Shutter Island) zijn notitieboekje afpakt, krijgt hij hulp van de peetdochter van George, Isabelle (Chloe Moretz, Kick-Ass). Samen komen ze niet alleen achter het geheim van de automaton, maar ook achter het geheim van George.

Beoordeling
Hugo is visueel een mooie film. Sets, kostuums, cinematography, allemaal geweldig om naar te kijken. Helaas is het een erg slome film. Nergens is de film echt avontuurlijk en het verhaal interesseerde me niet genoeg om mijn aandacht vast te houden. Die 126 minuten gingen te langzaam voorbij. Af en toe is de film amusant. Zo heeft Sacha Baron Cohen (Borat) een aardig komische rol als een soort bewaker op het station. Verder leveren Moretz, Butterfield en Kingsley goede acteerprestaties.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *