Lang voordat we wekelijks Glee zaten te kijken, was er een andere serie van Ryan Murphy op de buis, namelijk Popular. Deze serie werd zo’n 10 jaar geleden uitgezonden op Net 5 als ik het mij goed herinner. Popular gaat over de populaire Brooke McQueen (Leslie Bibb, Confessions of a Shopaholic) en de onpopulaire Sam McPherson (Carly Pope, 24). Ze kunnen elkaar niet uitstaan, maar toch moeten de tieners door één deur kunnen, want de moeder van Sam blijkt een relatie te hebben met de vader van Brooke. Ruzie alom in huize McQueen-McPherson.

Daarnaast speelt er genoeg af op hun school Kennedy High. Brooke is leider van de Glamazons die Gwyneth Paltrow worshippen en ze date met de populaire footballplayer Josh Ford (Bryce Johnson, Pretty Little Liars). Sam is alternatiever en houdt er outcast vrienden op na, zoals Harrison John (Christopher Gorham, Ugly Betty) die verliefd is op Brooke.

Als ik Popular zo terug kijk op YouTube, lijkt de serie eigenlijk veel op Glee, maar dan zonder al die liedjes. In de pilot doet Josh auditie voor de school musical, terwijl Finn auditie doet voor Glee club. Brooke is een cheerleader en heeft 2 vriendinnen die nauwelijks van haar zijde afwijken, namelijk de bitchy Nicole en de domme Mary Cherry. Dit doet natuurlijk denken aan Quinn, Santana en Brittany. En Josh krijgt later een relatie met de onpopulaire Lily. Don’t change a winning formula moet Murphy gedacht hebben. Popular was net als Glee ook niet bang om serieuze onderwerpen aan te snijden, zo komen een eetstoornis en een levensbedreigende ziekte voorbij.

Er zijn uiteindelijk maar 2 seizoenen van Popular gemaakt. De serie werd op de vrijdagavond uitgezonden in Amerika en dat bleek geen succes. Ook was het tweede seizoen wat dramatischer dan het komische eerste seizoen en dat viel minder in de smaak. Toch zou ik Popular graag op dvd willen hebben. Amerikanen boffen maar, want daar zijn beide seizoenen wel te koop. Helaas moeten wij het doen met afleveringen op YouTube kijken.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *