Een paar weken geleden bekeek ik de trailer van Kevin Smiths nieuwste film Tusk op YouTube. In deze horror-komedie speelt de altijd goede, maar ondergewaardeerde Justin Long de rol van podcaster Wallace. Hij gaat voor zijn podcast op bezoek bij een vreemde man, gespeeld door Michael Parks (Red State), die vol verhalen schijnt te zitten. Deze man was ooit bevriend met een walrus en omdat hij zijn vriend mist, denkt hij bij het zien van Wallace #WalrusYes.

Bekijk de trailer hier:

De trailer van Tusk is, in tegenstelling tot een hoop andere trailers, de afgelopen weken in mijn hoofd blijven hangen. Het verhaal is natuurlijk vreemd, maar intrigerend. Het wordt vergeleken met The Human Centipede (ughh) en The Skin I Live In (nog niet gezien) en in handen van Kevin Smith zou dit een cult klassieker kunnen worden. Smith is verantwoordelijk voor een aantal van mijn favoriete films (Mallrats, Chasing Amy en Dogma), maar hij kan inmiddels wel weer een hit gebruiken. Hoewel ik zijn vorige film Red State kan waarderen en de dvd in de kast heb staan, zou ik graag weer die scherpe humor en hart van Smith terug zien. Tusk lijkt dan ook op een mooie combinatie van de twee. Michael Parks was eerder zeer effectief in Red State. Ik verwacht hier dan ook niets minder van hem. En Justin Long lijkt één van zijn sterkste rollen tot nu toe te spelen. Hopelijk leidt dit tot wat meer waardering voor de 36-jarige acteur. Plus, Haley Joel Osment, die ooit dead people zag, is terug van weggeweest met een bijrol!

Genoeg om naar uit te kijken dus! Maar wanneer Tusk in Nederland te zien is, is nog onbekend.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *