freaksofnature-packshotFreaks of Nature is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray! Met dank aan Way to Blue en Sony Pictures Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van een DVD-exemplaar van deze leuke horror komedie.

Het verhaal
In Freaks of Nature begroeten we je in Dillford, waar drie dagen geleden alles nog normaal en rustig was: de vampieren stonden bovenaan de sociale orde, de zombies onderaan en de mensen konden zich redden in het midden. Maar deze delicate balans werd grof verstoord toen de alien apocalyps in Dillford arriveerde en een einde maakte aan de harmonie. Nu staan de mensen tegenover de vampieren en de vampieren tegenover de zombies in een niets ontziende bloedzuigende, hersen verzwelgende, vampier doorstekende, dodelijke strijd en ze zijn allemaal op de vlucht voor de aliens. Het is aan drie tieners – een mens, een vampier en een zombie – om samen uit te dokteren hoe ze van de buitenaardse bezoekers afkomen en de vrede kunnen herstellen in dit “normale” stadje.

Beoordeling
Het wordt nooit duidelijk hoe het in Dillford zo gekomen is dat mensen, vampieren en zombies zo vreedzaam kunnen samenleven, maar om het kijkplezier van Freaks of Nature te vergroten moet je dit gegeven maar gewoon aannemen. Dag (Nicholas Braun), Petra (Mackenzie Davis) en Ned (Josh Fadem) zijn drie normale tieners totdat Petra voor de charmes van een Twilight-achtige vampier (Ed Westwick) valt en Ned besluit zich te laten bijten door een zombie, zodat hij zich niet meer zo druk maakt om dingen. So far, so good. De eerste helft van de film is ook het beste deel met aardig wat humoristische momenten. Sowieso verdient Freaks of Nature van mij al een originaliteitsprijs voor dit aparte verhaal. Toch vind ik het jammer dat er ook nog aliens bij gehaald worden, want dat is weer een beetje teveel van het goede. Om de randomness te vergroten: Werner Herzog heeft de stem van de alien leider ingesproken. Vreemd, maar waar.

Na bijrollen in Red State en The Perks of Being a Wallflower laat Nicholas Braun zien dat hij ook klaar is voor grotere rollen. In Freaks of Nature speelt hij een prima hoofdrol. Ook de relatief onbekende Mackenzie Davis en Josh Fadem doen het niet onaardig. In de bijrollen komen we een aantal bekende gezichten tegen, zoals Vanessa Hudgens, Better Call Saul-acteur Bob Odenkirk, Joan Cusack, Patton Oswalt, Keegan-Michael Key en Denis Leary. Verder is het leuk om Gossip Girl-acteur Ed Westwick als vampier te zien en Mae Whitman (The DUFF) heeft een kleine rol als zombie.

Bonusmateriaal
De DVD bevat een alternatieve openingsscène die ik persoonlijk beter vond dan de opening die wel de film heeft gehaald. In deze alternatieve opening met voice over vertelt Dag wanneer de vampieren en zombies in Dillford zijn komen wonen. En ik moest lachen om zijn: “Now I know what you’re thinking. ‘Vampires are so cool, do they glitter in the sun?’ No, they don’t glitter in the f*cking sun!” Verder zit er ook een 3,5 minuut durende gag reel op de disc en twee verwijderde scènes.

Conclusie
Freaks of Nature is een vermakelijke horrorkomedie met een prima cast. Het is jammer dat ze naast de vampieren en zombies ook nog aliens in de mix gooien, want dat is weer teveel van het goede.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Lijkt me een prima film dit. Wil ik binnenkort zeker wel eens proberen.

    Stem ingesproken door Werner Herzog? Dan moet Nostra deze nu ook gaan kijken! 🙂

    1. Ja, eigenlijk zou dat al reden genoeg moeten zijn voor Nostra 😉

  2. Ik vind deze ook wel oké.

    1. Ja, meer kan ik er ook niet van maken.

  3. […] Freaks of Nature (2015) | Safety Not Guaranteed (2012) | In the Heart of the Sea (2015) […]

  4. […] Don’t Breathe; Everybody Wants Some!!; The Final Girls; The Finest Hours; The Forest; Freaks of Nature; The Fundamentals of Caring; The Girl on the Train; Holidays; How to be Single; The Huntsman: […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *