TV, TV, TV

Eerste indruk van This Is Us op Fox

Sinds twee weken is de Amerikaanse drama serie This Is Us te zien op Fox. Inmiddels heb ik de eerste 2 afleveringen gezien en geef ik je mijn eerste indruk van deze serie.

Waar gaat This Is Us over?
This Is Us gaat over het leven van verschillende mensen die op dezelfde dag jarig zijn. Jack (Milo Ventimiglia) en Rebecca (Mandy Moore) verwachten een drieling. Sitcom-acteur Kevin (Justin Hartley) wil graag laten zien dat hij meer kan dan shirtloos rondlopen. Kate (Chrissy Metz) worstelt met haar gewicht, maar ontmoet een nieuwe liefde. Tot slot ontmoet Randall (Sterling K. Brown) voor het eerst zijn biologische vader.

Eerste indruk
Ik had veel goede dingen over This Is Us gehoord, onder andere van onze serie expert Meneer Vevie. Die goede dingen kloppen, want ik heb erg genoten van de eerste 2 afleveringen van deze dramady. Dit is geen zoetsappige serie. This Is Us is niet bang om te laten zien hoe crappy het leven kan zijn, maar weet de serieuze momenten wel af te wisselen met voldoende humor. Daarnaast bevat de serie twists waar M. Night Shyamalan trots op mag zijn.

Groot pluspunt is ook de sterke cast. Milo Ventimiglia en Mandy Moore zijn goed gecast als koppel en hebben fijn samenspel. Ventimiglia levert al jaren goed werk af op tv, denk aan Gilmore Girls en Heroes, maar het is Moore die hier de grote verrassing is. Vooral in de tweede aflevering waarin Rebecca Jack streng toespreekt is Moore heel goed. Ook de rest van de cast mag er zijn. Sterling K. Brown won vorig jaar een Emmy voor zijn rol als Christopher Darden in American Crime Story: the People v. O.J. Simpson. Ook hier levert Brown weer goed werk af. Justin Hartley ken ik nog van zijn Revenge dagen. Hij maakte toen weinig indruk, maar speelt in This Is Us verrassend goed. Chrissy Metz speelt hier prima, al hoop ik wel dat haar verhaallijn niet alleen om haar gewicht zal blijven draaien.

Conclusie
This Is Us maakt met de eerste twee afleveringen indruk. Niet alleen door de twists, maar ook door de sterke cast. Wat mij betreft is dit must see tv.
This Is Us is op dinsdag om 22.00 te zien op Fox.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Geweldige serie, sterk eerste seizoen! Vooral de één na laatste aflevering! Enorm benieuwd naar een tweede seizoen.

    1. Je hebt me zeer nieuwsgierig gemaakt naar die aflevering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *