poster-everythingwillbefineNa een ruzie met zijn vriendin (Rachel McAdams), rijdt schrijver Tomas (James Franco) op een koude winterdag per ongeluk een kind aan. Hoewel de moeder (Charlotte Gainsbourg) hem niet de schuld geeft van het ongeluk, worstelt Tomas wel met zijn schuldgevoel.

Beoordeling
Regisseur Wim Wenders heeft meerdere Oscar-nominaties op zijn naam staan voor verschillende documentaires die hij heeft gemaakt, waaronder Buena Vista Social Club. Met Every Thing Will Be Fine levert hij na een lange tijd weer een speelfilm af. Het verhaal is interessant, maar blijft helaas oppervlakkig. Het lijkt net of Wenders en schrijver Bjorn Olaf Johannessen actief vermijden om de diepte in te gaan. Op cruciale momenten gaat de film opeens over naar de volgende scène, waardoor het verhaal zijn impact verliest. Wat over blijft is een saaie aaneenschakeling van scènes met een bijna permanent moeilijk kijkende James Franco. Omdat de film steeds zoveel jaar verder de toekomst in schiet, krijg je nooit een goed beeld van hoe zijn personage zijn leven weer heeft opgebouwd na deze traumatische gebeurtenis. Hetzelfde geldt ook voor de moeder van het overleden kind.

Ook van het matige acteerwerk kan ik niet enthousiast worden. Franco slaapwandelt door zijn rol heen. Misschien moet zijn personage afgestompt lijken, maar ik kreeg eerder het gevoel dat hij op de automatische piloot speelde. Charlotte Gainsbourg maakt totaal geen indruk als rouwende moeder die bijzonder veel vrede lijkt te hebben met de dood van haar zoon. Rachel McAdams speelt wel goed, alleen haar accent in deze film vond ik zeer afleidend. Peter Stormare heeft een kleine bijrol.

Conclusie
Na het zien van Every Thing Will Be Fine, heb ik niet het gevoel dat alles nu fine is.

rating-2stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Wim Wenders heeft goede films gemaakt maar daar tegenover staan ook veel missers. Het is altijd een beetje 50/50 en het is jammer dat deze titel de potentie (gezien de cast) niet benut.

    1. Dat vond ik ook jammer inderdaad.

  2. Gezien je score is dit een film die ik dan beter maar over kan slaan. Jammer!

    1. Het kan zijn dat de film bij jou beter in de smaak valt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *