Happy birthday, Anna Faris! Zij viert vandaag haar 39e verjaardag en dit vieren wij met een lijstje. Hier 5x Anna:

1. de Scary Movie films
annafaris-scarymovieAnna breekt in 2000 door met haar rol in de horror spoof Scary Movie. Ik in de drie daaropvolgende delen is ze ook te zien als Cindy Campbell, al lijkt ze zich pas in Scary Movie 3 echt op haar plek te voelen. Anna zag zichzelf in eerste instantie ook niet als een komedie actrice. In een interview met Sunday Express vertelt ze: “I hadn’t done comedy before and I don’t think anybody in my life had ever thought I could do it. I was this very serious person and I demanded to be taken seriously.”

2. Lost in Translation en Brokeback Mountain
Hoewel Anna vooral in komedies heeft gespeeld, heeft zij ook 2 Oscar-genomineerde films op haar cv staan. Zij speelde bijrollen in Lost in Translation van Sofia Coppola en Brokeback Mountain van Ang Lee. Anna heeft overwogen om zich meer op drama te richten, maar aan Sunday Express vertelt zij ook: “but then I thought that as an actress gets older, there’s more work in comedy.”

3. Just Friends
Anna beschikt over een hoop komisch talent en haar grappigste rol tot nu toe vind ik haar rol in Just Friends. In deze komedie uit 2005 speelt zij de gestoorde popster Samantha James die het leven van Ryan Reynolds zeer moeilijk maakt.

4. Chris Pratt
Anna is getrouwd met één van de hotste acteurs van Hollywood, namelijk Chris Pratt! Zij leerden elkaar kennen in 2007 op de set van de komedie Take Me Home Tonight. Zij speelden later ook samen in What’s Your Number? waarin Chris te zien was als één van de vele exen van Anna’s personage Ally Darling. Ook waren ze samen te zien in Movie 43, maar die film kunnen we maar beter snel vergeten. Anna en Chris hebben samen een 3-jarige zoon genaamd Jack.

5. Mom
Anna is de afgelopen jaren in niet zoveel films te zien geweest. Toch is zij nog druk aan het werk, want zij speelt namelijk de hoofdrol in de sitcom Mom van de maker van The Big Bang Theory en Two and a Half Men. In Mom speelt Anna alleenstaande moeder Christy die niet alleen worstelt met het opvoeden van haar twee kinderen, maar ook worstelt met verslaving en haar moeizame relatie met haar eigen moeder, gespeeld door Allison Janney. Het derde seizoen van Mom is eerder deze maand in Amerika begonnen.

Wat is jouw favoriete Anna Faris rol?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Volgens mij een unpopulair opinion, maar ik kan Anna Farris amper verdragen 😛 Wel vond/vind ik haar leuk in What’s Your Number en Just Friends!

    1. Omdat ze met Chris Pratt heeft en wij mogen alleen maar kijken? :p Vind het dan nog wel positief dat je haar wel leuk vond/vind in What’s Your Number? en Just Friends!

  2. Vond haar erg leuk in Lost in Translation, maar verder ben ik niet zo’n fan van haar.

  3. Haha, ja, de Scary Movie films, die zal ik nooit meer vergeten :p

    1. Stiekem blijf ik ze toch wel heel leuk vinden 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *