poster-event15Soldaten White (Jennifer Morrison, Once Upon a Time), Oldsman (Josh Stewart, The Collector) en Diego (Stephen Rider, The Host), terug in Amerika met een flinke dosis PTSS, komen vast te zitten in een lift terwijl er in de stad een dirty bom ontploft.

Beoordeling
Ik had nog nooit van Event 15 gehoord totdat mijn zus de dvd liet zien die ze had gekocht. Het verhaal en de cast, onder leiding van Morrison en Stewart maakt de film zeker het bekijken waard. Het is een klein filmpje die gebruikt maakt van een compacte setting. Hierdoor zijn de mogelijkheden beperkt, maar saai wordt de film nooit. Event 15 doet in enige mate denken aan de film Devil, omdat de hoofdpersonen ook vastzitten in een lift. In Event 15 worstelen de personages met hun posttraumatische stressstoornis die aangewakkerd wordt door de stressvolle situatie waarin ze zich bevinden. In de eerste helft van de film wordt de spanning opgebouwd en de film zakt in de tweede helft enigszins in elkaar wanneer er meer informatie aan het licht komt. Het idee erachter zet je aan het denken, al wordt het niet goed uitgewerkt.

Jennifer Morrison, Josh Stewart en Stephen Rider spelen prima rollen, met Morrison als de uitblinker.

rating-3stars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ook nooit van deze film gehoord, maar ziet er niet uit als eentje waarvoor je meteen naar een VOD dienst moet gaan 🙂

    1. Alleen als je de cast kan waarderen, is het een aanrader. Anders zijn er nog genoeg andere films om te bekijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *