Volgende week vrijdag gaat het zesde en laatste seizoen van Glee in première in Amerika. Na het overlijden van acteur Cory Monteith (Finn) in de zomer van 2013, heeft Ryan Murphy zijn planning voor het einde van Glee moeten veranderen. Tijdens het vijfde seizoen was het duidelijk dat ze erg zoekende waren naar een richting om naar toe te werken. Eerst leek het er op dat Sam, gespeeld door Chord Overstreet, de verhaallijn van Finn zou overnemen. Vervolgens werd na de 100e aflevering afscheid genomen van glee club New Directions en McKinley High school en werd de focus gelegd op de New York setting. En in het zesde seizoen zijn de personages weer terug bij af, want McKinley High is weer terug in beeld. Al zijn er wel wat veranderingen:

• Mr. Shuester (Matthew Morrison) is niet meer de coach van New Directions, maar van rivaliserende glee club Vocal Adrenaline!
• Blaine (Darren Criss) bevindt zich ook weer in Ohio en is nu de coach van zijn oude glee club The Warblers!
• Ook Rachel (Lea Michele) bevindt zich weer in Ohio nadat haar TV series is geflopt en het lijkt erop dat zij de coach van New Directions zal worden. In het originele einde van de serie zou Finn de coach van New Directions worden.

Ik vind het jammer dat de makers van Glee Rachel niet alleen haar Broadway carrière maar ook haar televisie carrière hebben laten verpesten. Vanaf seizoen 1 was het duidelijk dat Rachel een ster wilde worden op Broadway, maar in seizoen 5 heeft ze die droom snel weggegooid nadat ze de hoofdrol heeft gespeeld in Funny Girl. Heeft Rachel al haar kansen verpest en keert ze daarom terug naar huis? Of moet ze zichzelf terugvinden en wordt ze daarom de coach van New Directions?

Hoe Rachels verhaallijn ook gaat verlopen, ik hoop dat we met het zesde en laatste seizoen een mooi afscheid krijgen van de show en de personages van wie we zijn gaan houden.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *