poster-divergentBeatrice “Tris” Prior (Shailene Woodley, The Spectacular Now) woont in een wereld waar de maatschappij is opgedeeld in 5 groepen: eruditie, onverschrokkenheid, oprechtheid, vriendschap en zelfverloochening. Net als alle andere tieners moet Tris een test ondergaan die toont bij welke groep zij het beste past. Maar uit de test blijkt dat Tris divergent is, ofwel afwijkend. Zij past bij geen enkele groep. Tris besluit haar ouders, die deel uit maken van de groep zelfverloochening, achter zich te laten en kiest voor onverschrokkenheid. Er volgt een intensief trainingsproces voordat zij daadwerkelijk deel uit mag maken van onverschrokkenheid. Ondertussen moet zij ook verbergen dat zij divergent is.

Beoordeling
Sinds het succes van Twilight zijn een hoop Young Adult boeken verfilmd, denk aan o.a. The Hunger Games, The Host en Beautiful Creatures. Nu is hier Divergent, de verfilming van het gelijknamige boek van Veronica Roth. Ik heb het boek nooit gelezen, dus ik kan niet vergelijken. De film Divergent was onderhoudend en het verhaal intrigerend, al vond ik de speelduur van 139 minuten iets aan de lange kant. Veel tijd wordt besteedt aan Tris die zichzelf moet bewijzen aan de onverschrokkenen, meer dan aan het feit dat zij divergent is en wat dat dan allemaal inhoudt. Misschien komt dit meer aan bod in het volgende deel Insurgent.

Shailene Woodley speelt een prima hoofdrol en zij krijgt goed tegenspel van o.a. Theo James, Kate Winslet, Ashley Judd, Ansel Elgort, Zoë Kravitz, Jai Courtney en haar Spectacular Now collega Miles Teller. Mekhi Phifer, Maggie Q en Tony Goldwyn hebben helaas weinig te doen in de film.

Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd naar Insurgent. Aangezien ik totaal niet geïnteresseerd was in Divergent, is dat een hele prestatie.

rating-4stars

 

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *