poster-veronicamarsEerder heb ik al een review gepost van de Veronica Mars film. Omdat ik graag wat dieper in wil gaan op de film dan een review mij toelaat, is er nu deze post. Let op: deze post bevat spoilers! Als je niet wil weten wat er gebeurt in de Veronica Mars film, lees dan niet verder!

Laat ik in ieder geval voorop stellen dat ik een fan ben van Veronica Mars. Ik heb de drie seizoenen op DVD. Ik keek erg uit naar de film, maar na afloop had ik gemengde gevoelens. Waren mijn verwachtingen te hoog? Nee, dat viel wel mee. Maar waar ligt het dan wel aan?

1) LoVe is niet episch, maar toxic
De liefde tussen Logan en Veronica (LoVe) wordt door Logan en de fans episch genoemd, maar zover wil ik niet gaan. Ik ben nooit een LoVe shipper geweest. De twee hebben hun momenten samen, maar Logan, door Veronica zelf in de pilot een obligatory psychotic jackass genoemd, haalt niet bepaald het beste in onze V naar boven. Goed, natuurlijk is het aantrekkelijk wanneer een jongen een andere jongen in elkaar mept om jouw eer te verdedigen, maar 1) we zitten niet meer op Neptune High en 2) ook niet meer op Hearst. Veronica is nu een volwassen vrouw die op het punt stond om een succesvolle advocaat te worden. Ze had een stabiele partner in de vorm van Piz, die eigenlijk nooit verdacht wordt van moord. Een pluspunt als je het mij vraagt.

Maar terug in Neptune, weer in de buurt van Logan, krijgt Veronica last van een massive case of revertigo. Alles waar ze jarenlang hard voor heeft gewerkt, gooit ze weg. Haar carrière, haar relatie. Veronica is weer terug bij af, of zoals ze zelf in een aflevering zegt: “Hello, square one. Nice to see you again.” Misschien is het burgerlijke leven te saai voor een vrouw als Veronica, maar zij is degene die Neptune achter zich wilde laten. Is ze een addict die maar niet genoeg kan krijgen? In het begin van de film beweert ze dat ze is veranderd, maar old habits die hard zoals ze dat zo mooi zeggen.

Logan lijkt ook veranderd. Hij zit bij de marine. Hij was de stabiliserende factor in zijn relatie met Carrie Bishop. Maar als het om V gaat, lijkt Logan zich niet te kunnen beheersen. Denk aan de reünie scène. Wallace is degene die probeert om de seks tape uit te zetten, terwijl Logan meteen gaat voor geweld. Ook Veronica haalt niet het beste in Logan naar boven. Toch zijn ze weer bij elkaar. Want dat is wat de fans, degenen die de film hebben gefinancierd, willen. Piz (en arme Chris Lowell) krijgt behoorlijk wat haat naar zijn hoofd geslingerd door fans. En dat is onterecht. Piz is de volwassen keus. De aardige, stabiele gozer die Veronica niet zal kwetsen. Een bad boy als Logan lijkt spannend, maar op een gegeven moment ontgroei je die fase. Misschien is Veronica alleen nog niet zo ver.

2) Geen Leighton Meester als Carrie Bishop
Voordat Leighton Meester de Queen B van de Upper East Side werd in Gossip Girl, was ze gossip queen Carrie Bishop in Veronica Mars. Meester speelde Carrie in twee afleveringen, namelijk “Mars vs. Mars” (#1.14) en “A Trip to the Dentist” (#1.21). Toen bekend werd dat zij de rol van Carrie niet opnieuw kon spelen vanwege scheduling conflicts, vond ik dat jammer en vroeg ik mij af waarom ze Carrie niet gewoon uit de film konden schrijven. Waarom moest Logans vriendin per se Carrie Bishop zijn? Nu ik de film heb gezien is het duidelijk waarom: Carrie is niet alleen het slachtoffer in de film, maar zij speelt ook een belangrijke rol in het mysterie rondom de dood van Susan Knight. Zoals in “Mars vs Mars” duidelijk werd gemaakt zijn Carrie en Susan beste vriendinnen. Carrie zette haar eigen reputatie op het spel om Susan te helpen. Het kan dan ook niemand anders zijn dan Carrie Bishop die niet kan leven met het grote geheim rondom Susans verdwijning.

Goed, dus het is essentieel dat Carrie Bishop in de film zit. Waarom niet een actrice nemen die lijkt op Meester, zoals Minka Kelly? Zangeres Andrea Estella lijkt totaal niet op Meester of op Carrie. Daarnaast kan ik me ook moeilijk voorstellen dat iemand als Carrie, een wat gereserveerde ijskoningin, later een popster met paars haar is. Iedere keer dat ik Estella zie als Carrie dan haalt het me totaal uit de film. Ook geloof ik niet dat Carrie op een boot gaat feesten met de volgende mensen: Gia, Luke, Dick. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

3) Niet alleen Carrie, maar ook Gia en Deputy Sacks zijn dood
Het ene moment ben je blij dat je je oude favorieten weer ziet en het volgende moment zijn ze dood. Veronica Mars is nooit een vrolijke serie geweest, maar de dood van niet alleen Carrie, maar ook van Gia en Deputy Sacks is een bittere pil voor deze Marshmallow.

4) Niet genoeg Wallace
De vriendschap tussen Veronica en Wallace is altijd één van mijn favoriete elementen van de serie geweest. Helaas lijkt er maar weinig plek te zijn voor Wallace in de film. Iets meer interactie tussen de twee BFFs was leuk geweest. Al was het in ieder geval fijn om Wallace (en Mac) weer eens te zien!

Wat vonden jullie van de Veronica Mars film?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *