poster-circleVijftig mensen worden wakker in een vreemde kamer. Ze staan opgesteld in een kring en om de twee minuten gaat er iemand dood door een laser-achtige straal in het midden van de kamer. Ze komen erachter dat zij zelf kunnen bepalen wie de volgende is die sterft. Ze concluderen dat maar één persoon dit kan overleven, maar hoe besluit je wie mag leven?

Beoordeling
Ik heb wel bewondering voor filmmakers die een onderhoudende film kunnen maken die zich (grotendeels) maar afspeelt op één plek, denk ook aan Buried met Ryan Reynolds. Circle is ook zo’n film en ik heb me geen moment verveeld. Het is geen perfecte film. Circle weet een hoop vragen op te roepen, maar lijkt niet geïnteresseerd te zijn in antwoorden. Ook het acteerwerk is erg wisselend: sommige acteurs spelen prima terwijl anderen erg slecht presteren. De cast bestaat voornamelijk uit onbekende gezichten, wat op zich niet erg is voor een film als Circle. Zelf herkende ik alleen Julie Benz (Dexter) en Kevin Sheridan (Veronica Mars). Iedereen heeft maar een kleine rol, omdat de screentime over veel personages verdeeld moet worden. Natuurlijk wordt de groep kleiner, waardoor bepaalde personages meer in beeld komen, maar dan nog hebben ze geen grote rol.

Het idee achter Circle is interessant. Hoe bepaal je wie er verdient om te leven? Op zich is het geen origineel uitgangspunt, want ook in films als After the Dark en Saw 6 komt dit dilemma naar voren. Toch weet Circle hier mede door de tijdsdruk een spannende film van te maken die je ook aan het denken zet. De personages grijpen bijna ieder verkeerd woord aan om iemand de dood in te sturen, zodat zij zelf niet de volgende zijn. Mensen liegen, manipuleren en maken elkaar zwart. Laten we zeggen dat Circle vooral het slechtste in de mens naar boven brengt. Het is geen mooi experiment, maar het zorgt wel voor een onderhoudende film.

rating-3halfstars


Circle is te zien op Netflix onder de titel Kring.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Ik zag deze inderdaad gisteren op Netflix staan, maar kon de film niet zo snel op IMDB vinden dus heb ‘m uiteindelijk niet bekeken. Zo te lezen wel erg interessant om een keertje te zien.

  1. Ik kwam met “Kring” ook niet ver op IMDB, maar toen ik op Julie Benz zocht zag ik Circle staan. Ik snap nog steeds niet waarom ze er op Netflix een Nederlandse titel van hebben gemaakt.

 2. Hij leek me op het eerste gezicht vrij saai, maar blijkbaar is deze film toch de moeite waard om eens te gaan kijken 🙂

  1. Ik denk dat er wel mensen zijn die de film saai kunnen vinden, maar het onderwerp sprak me voldoende aan.

 3. Kring… het moet niet gekker worden met de Nederlandse input van het Netflix aanbod. Laatst lag ik ook al in een deuk om die vage plotomschrijvingen maar als ze nu ook nog eens titels gaan vertalen…

  Meer on topic; bizar uitgangspunt so count me in!

  1. Ik snap het ook niet. Netflix is wat dat betreft wel vaag.

   Haha ja, ik dacht ook: klinkt weird! Kijken!

 4. Heb m gisteren gezien. Prima mee vermaakt maar ik vind het oprecht spijtig dat je achteraf nog wel met de nodige vragen blijft zitten

  1. Ja, dat vond ik ook jammer inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *