Ter promotie van de verfilming van Die Laatste Zomer van Tatiana de Rosnay, schreef Way to Blue een artikel over de ultieme herfstlijst van beste boekverfilmingen. Ik kan het alleen maar eens zijn met een lijstje die films als The Shawshank Redemption, The Notebook en Bridget Jones’ Diary erop heeft staan, maar er zijn natuurlijk nog meer goede boekverfilmingen. Hier mijn lijstje:

The Virgin Suicides – Jeffrey Eugenides
Sofia Coppola zorgde voor een uitstekende verfilming van The Virgin Suicides met in de hoofdrollen Kirsten Dunst, Josh Hartnett en James Woods. Het verhaal draait om de Lisbon zusjes die wegkwijnen onder het verstikkende regime van hun ouders. Het is een moody, dromerige film geworden met goed acteerwerk en een heerlijke score van Air.

White Oleander – Janet Fitch
White Oleander vertelt het verhaal van de jonge Astrid Magnussen (Alison Lohman) die in verschillende pleeggezinnen wordt geplaatst nadat haar koelbloedige moeder Ingrid (Michelle Pfeiffer) een moord heeft gepleegd met het gif van haar favoriete bloem: de witte oleander. Een aangrijpend verhaal met sterke rollen van Lohman en Pfeiffer.

Wild – Cheryl Strayed
Om het overlijden van haar moeder een plek te geven en zichzelf weer terug te vinden besluit Cheryl Strayed, gespeeld door Reese Witherspoon, om zonder enige ervaring een lange wandeltocht te maken over de Pacific Crest Trail. Een sterke film met een fantastische Witherspoon die de nodige emotie in de film stopt die het boek mist.

Fight Club – Chuck Palahniuk
Chuck Palahniuk heeft meerdere goede, maar aparte boeken geschreven. Zijn bekendste werk is Fight Club, later op meesterlijke wijze verfilmd door David Fincher met in de hoofdrollen Edward Norton en Brad Pitt. En meer kan ik natuurlijk niet zeggen over Fight Club. Zie regel 1. En regel 2.

Over Die Laatste Zomer
De recalcitrante, veertigjarige Antoine (Laurent Lafitte) verkeert in een moeilijke fase in zijn leven. Zijn werk als architect biedt geen uitdagingen meer, hij is verlaten door zijn vrouw, de relatie met zijn kinderen is gecompliceerd en hij heeft onenigheid met zijn zus Agathe (Mélanie Laurent van Inglourious Basterds). Zijn complexe karakter wordt veroorzaakt door zijn groeiende obsessie met de mysterieuze dood van zijn moeder 30 jaar geleden, een traumatische gebeurtenis die hij nooit heeft kunnen verwerken. Zijn vader heeft destijds het onderwerp als taboe verklaard en iedereen verboden over haar dood te praten. Antoine besluit dat het tijd wordt zijn verleden onder ogen te komen en de waarheid te achterhalen.

Die Laatste Zomer draait nu in de bioscoop!

Wat zijn jouw favoriete boekverfilmingen?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. Ik denk dat Persepolis mijn favoriet is. Een animatiefilm over een opgroeiend meisje in Iran. Je hebt eigenlijk niet het idee dat je naar een animatiefilm zit te kijken. Mooi verhaal.

    1. Ik wist niet dat Persepolis een boekverfilming was. Heb de film zelf nog niet gekeken, maar hoor inderdaad wel vaker dat het een aanrader is.

  2. Zijn prima titels en volgens mij heb ik ze net ook al genoemd op Sweet Movies; Stand By Me, Trainspotting, Shutter Island en de titel waarvan ik echt niet snap dat juist jij (als horrorliefhebber pur sang) niet hebt genoemd: The Shining.

    1. Haha ik heb niet zoveel met The Shining. Ik heb twee keer geprobeerd om de film te kijken en ben beide keren in slaap gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *