Amerikanen Chris (Jesse McCartney, Summerland), Natalie en Amanda zijn op vakantie in Europa. Ze gaan op bezoek bij Paul (Jonathan Sadowski, Friday the 13th), de broer van Chris, in Kiev. Paul stelt voor om samen met een gids de verlaten stad Pripyat te bezoeken, nabij Tsjernobyl. De Australische Michael (Nathan Phillips, Wolf Creek) en de Noorse Zoe gaan ook mee met de tour. Op een gegeven moment komt de groep vast te zitten in Pripyat. Naast de straling waar ze aan worden blootgesteld, blijkt er nog een ander gevaar te zijn.

Beoordeling
Chernobyl Diaries was beter dan ik had verwacht. Goed, ik had wel lage verwachtingen dus dat hielp enorm. Want kom op, wie denkt nou dat het een leuk idee is om Pripyat te bezoeken? Wat een leuke vakantie(?!). Gelukkig denkt Chris er ook zo over na, maar heeft hij domme vrienden en een domme broer. Pripyat is als setting voor een horror film wel behoorlijk effectief. Je hebt een spookstad, met stralingsgevaar en wilde honden. Het is al eng genoeg om onder die omstandigheden ergens vast te zitten. Wat mij betreft hadden die uhmm.. wat zijn het? Mutants? Nou die hadden ze wel weg kunnen laten. The Hills Have Eyes (2006) heeft dit aspect beter aangepakt. Daarnaast maakt het einde van Chernobyl Diaries niet echt duidelijk wat er aan de hand is.

Wat ik een pluspunt vond was dat de film niet zo standaard is als het op het eerste gezicht lijkt. De toeristen worden niet snel één voor één afgemaakt. De volgorde waarin ze doodgaan is niet voorspelbaar. Zelfs het acteerwerk is, ondanks de grotendeels onbekende cast, redelijk tot goed. Al met al is Chernobyl Diaries een aardige film om deze Halloween maand te kijken.

 

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *