De Final Destination films hebben een plekje in het horror film gedeelte van mijn hart. Behalve deel 4 dan, want die is crap. Sinds FD2 lijkt de franchise vooral bekend te zijn om de ramp die plaats vindt in de openingsscène. Na vijf films zal het wel moeilijk zijn om nog iets origineels te verzinnen. Ik vond 4 al teveel op deel 2 lijken. Maar goed, wie weet komt er nog een deel 6. Final Destination 5 was alweer zoveel beter dan The Final Destination dus als ze die stijgende lijn voortzetten, dan is FD6 zeer welkom.

Hier mijn top 5 van de beste openingsscènes:

1) Final Destination 2 – ongeluk op de weg

Ik heb FD2 al zovaak gezien waardoor de openingsscène niet meer zo effectief is. Maar toch, deze scène is een klassieker. Niet alleen is de scène goed bedacht, maar ook goed uitgevoerd. Er gebeurt zoveel in een korte tijd waardoor het makkelijk te missen is dat Isabella met haar witte busje geen sterfscène heeft. Props voor de bedenker van deze scène!

2) Final Destination 5 – brugongeluk

Ik heb toch wel een zwak voor FD5, één van mijn favoriete films van 2011. Het brugongeluk is goed uitgedacht. Wat ik een pluspunt vind is dat de personages veel interactie met elkaar hebben, waardoor hun dood ook meer impact heeft. Denk aan Sam die Molly, Olivia en Peter probeert te helpen in plaats van alleen aan zichzelf te denken.

3) Final Destination – vliegtuigongeluk
De eerste FD is ook de enige FD film waarin we de belangrijkste personages niet afzonderlijk zien doodgaan. De spanning zit er goed in en juist omdat je nog niet goed weet wat je kan verwachten, werkt deze scène zo goed. P.s. niet kijken als je binnenkort gaat vliegen!

4) Final Destination 3 – achtbaanongeluk

Ik hou niet van achtbanen dus voor mij was deze scène al effectief geweest als er verder helemaal niets gebeurde! Wat ik nog steeds niet snap is dat in deze premonition te zien is dat Frankie zijn camera verliest waardoor het karretje ontspoort. Hij stapt later uit en nog crasht de achtbaan terwijl zijn camera er niet is om het karretje te laten ontsporen. Hmmm…

5) The Final Destination – ongeluk op de racebaan

Tja, wat kan ik hier over zeggen. Deze scène ziet er super cheesy uit. Misschien door de 3D. En weer iets met auto’s. Crappy stadion trouwens.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *