poster-bonetomahawkSheriff Hunt (Kurt Russell), deputy Chicory (Richard Jenkins), Brooder (Matthew Fox) en een gewonde Arthur (Patrick Wilson) trekken eropuit om de vrouw van Arthur te redden uit handelen van kannibalen.

Beoordeling
Bone Tomahawk wordt een horrorfilm genoemd, maar deze horror fan is het hier niet mee eens. Er is misschien één scène die gezien kan worden als horror, al vind ik excessief geweld niet gelijk staan aan horror. Bone Tomahawk is voornamelijk een trage western die lijdt onder de regie van S. Craig Zahler. Deze Zahler is ook verantwoordelijk voor het script, maar durft hier niet vanaf te wijken of wil dit niet. Er zijn teveel momenten geweest waarbij ik dacht dat er best wat geknipt mocht worden in de film. Met z’n 2 uur en 12 minuten is Bone Tomahawk een lange zit. Dat hoeft niet erg te zijn als de minuten maar goed besteed worden en dat is hier niet het geval. Ook werd het mij niet helemaal duidelijk of bepaalde scènes humoristisch bedoeld waren of onbedoeld grappig waren.

Kurt Russell speelt een prima hoofdrol en krijgt aardig tegenspel van Richard Jenkins. Lost-acteur Matthew Fox is hier totaal niet op zijn plaats als de eikel van het gezelschap. Zijn performance haalde me steeds weer uit de film. Gelukkig speelt Patrick Wilson een stuk beter.

Conclusie
Bone Tomahawk is een met momenten redelijke western, maar horror is het zeker niet. Helaas slaat regisseur S. Craig Zahler te vaak de plank mis.

rating-2halfstars


Bone Tomahawk is nu te huur.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] Lane; Barely Lethal; Batman v Superman: Dawn of Justice; Before We Go; Blair Witch; Blue Jay; Bone Tomahawk; The Boss; The Boy; Bridget Jones’s Baby; Captain America: Civil War; Collateral Beauty; […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *