31dagen-hushOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #21: Hush (2016)
Met: Kate Siegel, John Gallagher Jr.
Regisseur: Mike Flanagan

Het verhaal
Een dove schrijfster genaamd Maddie (Kate Siegel) woont alleen in een bos. Ze realiseert zich niet dat een gemaskerde moordenaar (John Gallagher Jr.) haar in de gaten houdt. Lukt het Maddie om te ontsnappen aan een moordenaar die haar wel kan horen?

hush2016Wat is er aan de hand?
Een gemaskerde gek probeert Maddie te vermoorden.

Waarom een aanrader?
Hush is een filmtip die ik een tijdje terug van Vinnie heb gekregen. Er zijn genoeg aardige home invasion films te noemen, maar Hush heeft een twist: hoofdpersoon Maddie is doof. Ze kan niet horen wanneer de killer aan komt sluipen of wanneer hij een ruit ingooit aan de andere kant van het huis. Dit zorgt voor een aantal zenuwslopende momenten die prima worden neergezet door Oculus-regisseur Mike Flanagan. Daarnaast speelt Kate Siegel sterk zonder een woord te zeggen.

Voor wie?
Voor de horror fan die van home invasion films houdt en meer thriller-achtige spanning.

Waar?
Hush is te zien via Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *