Sublime TV, TV, TV

Sublime: Finn Wittrock in American Horror Story: Freak Show

In Sublime zetten we een uitzonderlijke performance van een acteur of actrice in de spotlight. Deze performance kan van een film of serie zijn, maar hoeft geen recente performance te zijn. Vandaag zetten we American Horror Story: Freak Show-acteur Finn Wittrock in de spotlight.

Het vierde seizoen van American Horror Story zit net als de vorige seizoenen vol uitstekende acteurs. Dit seizoen is het serie nieuwkomer Finn Wittrock die wat mij betreft de beste performance neerzet en gezien de cast bestaat uit o.a. Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Frances Conroy en Angela Bassett is dat een groot compliment. Wittrock speelt de gestoorde Dandy Mott die ontzettend verwend wordt door zijn rijke moeder Gloria (Conroy). Wanneer hij zijn zin niet krijgt dan volgt er al snel een woedeaanval die dodelijke gevolgen kan hebben. Dandy mag in tegenstelling tot de freaks van de freak show een knap uiterlijk hebben, maar van binnen is hij een monster.

Wittrock laat met zijn rol in Freak Show zijn veelzijdigheid zien. Het ene moment is hij een een charmante jongeman en het andere moment staat hij te stampvoeten als een verwend klein kind. En soms is hij angstaanjagend. Wittrock speelt het allemaal met overtuiging. Ondanks dat zijn personage is een sociopaat is, zorgt hij toch voor luchtigheid in de serie en dat kan Freak Show goed gebruiken. Zijn sterke rol leverde hem een Emmy-nominatie op.

Finn Wittrock is een acteur van wie we meer gaan horen. Hij is volgend jaar te zien in The Big Short met Christian Bale en Brad Pitt. Ook duikt hij op in het nieuwe seizoen van American Horror Story genaamd Hotel met Sarah Paulson, Lady Gaga, Matt Bomer en Kathy Bates.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Ik heb het 3e en 4e seizoen nog steeds niet gezien. Moet ik toch echt weer eens op gaan pakken.

    1. Helaas vond ik seizoen 3 en 4 minder sterk dan zijn voorgangers, maar beide seizoenen hebben zeker hun sterke momenten. Met dank aan Finn Wittrock bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *