poster-6yearsDe jonge Melanie (Taissa Farmiga, American Horror Story) en Dan (Ben Rosenfield, Boardwalk Empire) hebben al 6 jaar een relatie. Ze komen erachter dat het leven anders loopt dan zij zich samen hadden voorgesteld wanneer Dans stage bij een platenmaatschappij mogelijk leidt tot een baan in een andere stad.

Beoordeling
Drama 6 Years benadrukt hoe lang een relatie van zes jaar is, maar wat de film eigenlijk wil zeggen is dat een relatie van zes jaar erg lang is wanneer je nog zo jong bent. Melanie en Dan zijn studenten die nog een heel leven voor zich hebben. Ze realiseren zich dat ze toch een hoop in hun nog jonge levens hebben gemist door hun lange relatie. Ze zijn gelukkig samen, maar misschien gelukkiger wanneer ze het leven los van elkaar kunnen ervaren. Maar hoe laat je zo’n idealistische eerste liefde los? 6 Years schetst een realistisch beeld van de relatie van Melanie en Dan en romantiseert hun liefde niet. Hoewel ik dit kan waarderen, is de film zelf verder niet heel bijzonder. Het is een klein filmpje die leunt op de sterke acteerprestaties van Taissa Farmiga en Ben Rosenfield. Ze weten de liefde van hun personages goed te verkopen, maar ook de onvermijdelijke heartbreak.

Conclusie
6 Years doet z’n best, maar weet mij met het magere verhaal niet te raken. Daar is de film ook te voorspelbaar voor en de personages net iets te unlikeable. Maar de film is best het bekijken waard voor het eerlijke spel van Farmiga en Rosenfield.

rating-3stars


6 Years is te vinden op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Dit klinkt wel als een vermakelijk tussendoortje. Ga ik ook nog wel meepakken. Fijn dat er nog iets wordt toegevoegd op Netflix want er verdwijnen nu wel heel veel titels.

    1. Ja, er verdwijnen belachelijk veel titels. En dat terwijl we niet eens zo’n groot aanbod hebben zoals in Amerika. :S

  2. Naar deze film ben ik ook nog erg benieuwd. Heel fijn dat hij op Netflix staat.

    1. Ja, leuk dat Netflix zo’n recente titel heeft toegevoegd. Ik zie de laatste tijd zoveel oude films voorbij komen. Ook leuk, maar soms wil je iets zien wat je nog niet gezien hebt. :p

      1. Haha, heel begrijpelijk! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *