poster Quiz LadyDe schuchtere Anne (Awkwafina) is groot fan van quiz show Can’t Stop the Quiz. Ze kan zelfs moeiteloos alle vragen correct beantwoorden. Wanneer ze verantwoordelijk wordt gehouden voor haar moeders gokschuld en haar hond wordt ontvoerd als onderpand, moet Anne aan geld zien te komen. Haar oudere zus, de roekeloze Jenny (Sandra Oh), besluit haar op te geven voor de quiz om geld te winnen.

Beoordeling
Ondanks een vrij simpel en herkenbaar verhaal, voelt Quiz Lady aan als een frisse komedie. De moeizame zussen relatie van Anne en Jenny wordt goed in beeld gebracht, al worden hun issues iets te gemakkelijk opgelost. Awkwafina en Grey’s Anatomy icoon Sandra Oh zijn geloofwaardig als vervreemde zussen ondanks hun leeftijdsverschil. Het is goed om Awkwafina in een rustige rol te zien, waarin ze haar komisch talent op een alternatieve manier moet benutten in plaats van heel overdreven acteren. Ze krijgt goed tegenspel van Oh die het naar haar zin lijkt te hebben met haar uitbundige rol. Will Ferrell is als presentator van de quiz ook een aangename verrassing. Net als Awkwafina laat hij zich van een ingetogen kant zien.

De film heeft een aantal aardige grappen en is prima vermaak voor een avondje bankhangen. Erg memorabel is het allemaal niet.

Conclusie
Quiz Lady is een frisse, maar makkelijk te vergeten komedie met leuke rollen van Awkwafina en Sandra Oh.

3,5 sterren

Quiz Lady is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *