poster Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijnIris (Barbara Sloesen) is inmiddels verloofd met haar vriend Reza (Walid Benmbarek) en bevallen van hun dochter Kat. Ondanks al haar geluk is het leven niet helemaal zoals het in haar ogen zou moeten zijn. Co-ouderschap met ex Pieter (Jelle de Jong) valt niet mee, zeker nu zijn vriendin Suus (Jennifer Welts) zwanger is.

Beoordeling
Ik ben niet de grootste fan van Nederlandse romcoms, maar Alles is zoals het zou moeten zijn (2020) vond ik verrassend leuk. Barbara Sloesen is heerlijk unhinged als Iris en haar kleding is jaloersmakend. Een sequel is niet nodig, maar zeker welkom. Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn is meer van hetzelfde. Dat is soms een beetje jammer, maar in zijn geheel nog steeds vermakelijk. Sloesen is opnieuw in top vorm. Ja, haar Iris is weer lekker explosief, maar Sloesen is ook sterk tijdens de kwetsbare momenten. Samen met Walid Benmbarek maakt ze een leuk paar, wat mij betreft een upgrade van Jan Kooijman uit het eerste deel. De bijrollen zijn verder ook prima, met name van Jennifer Welts die als Suus veel te verduren krijgt van Iris.

Het script is net als Iris soms over de top. Neem het deel waarin Iris met haar vriendinnen trouwjurken gaat passen in een luxe boutique in Parijs. Een vriendin schuift een creditcard van haar man naar voren om voor alle vier een trouwjurk aan te schaffen. Om vervolgens in die jurken te gaan feesten in Parijs. Jaja. Iets meer gegrond aan de realiteit mag wel.

Conclusie
Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn is net als haar voorganger een vermakelijke romcom met een heerlijke rol van Barbara Sloesen.

3 sterren

Eerste deel nog kijken? Alles is zoals het zou moeten zijn is te bekijken via:

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *