poster No Hard FeelingsMaddie (Jennifer Lawrence) dreigt haar huis te verliezen en is wanhopig op zoek naar een auto om als Uber driver te kunnen werken. Een vreemde advertentie geeft haar hoop: ouders zijn op zoek naar een jongedame die hun 19-jarige zoon uit zijn comfortzone weet te trekken in ruil voor een auto. Maddie gooit haar seksualiteit in de strijd, maar ontdekt al snel dat er meer nodig om de schuchtere Percy (Andrew Barth Feldman) uit zijn schulp te krijgen voordat hij vertrekt om te gaan studeren.

Beoordeling
Hoe lang is het geleden dat we een goede komedie hebben gekregen? Dan denk ik toch echt terug aan 2018; het jaar dat zowel Game Night als Blockers werden uitgebracht. Ik had echt zin in een goede komedie en gelukkig stelt No Hard Feelings niet teleur!

Het verhaal doet denken aan een andere komedie, Failure to Launch (2006) met Matthew McConaughey en Sarah Jessica Parker. In die film krijgt Parker de taak om 30-plusser McConaughey het huis van zijn ouders uit te krijgen. Ondanks het vergelijkbare verhaal, voelt No Hard Feelings gelukkig aan als een frisse komedie. Er valt genoeg te lachen; de humor is vrij ordinair (niet erg) en de situaties waar de personages zich in bevinden zijn absurd. In Oscar-winnares Jennifer Lawrence hebben ze de perfecte actrice gevonden voor deze film. Zij is hilarisch en schaamteloos als Maddie. Lawrence gaat er helemaal voor en weet de humor goed te verkopen.

Wat maakt een komedie verder goed? Persoonlijk vind ik dat er ook hart in de film moet zitten. No Hard Feelings weet een goede balans te vinden tussen de ordinaire humor en hart. Het is mooi om te zien hoe de vriendschap tussen Maddie en Percy zich ontwikkelt. Ook in deze scènes is Lawrence sterk. Ze krijgt goed tegenspel van nieuwkomer Andrew Barth Feldman die zich meer dan staande weet te houden naast Lawrence. Een hoogtepunt is wanneer Feldman de Hall & Oates hit Maneater voor haar zingt.

Natuurlijk zijn er ook minpuntjes te benoemen. Zo is het personage van Percy inconsistent geschreven. Hij is helemaal niet zo awkward in contact met leeftijdsgenoten. Maar misschien is dat gewoon het beeld dat zijn ouders (Matthew Broderick en Laura Benanti) van hem hebben. Overigens leuk om Broderick – aka Ferris Bueller! – hier te zien in de vaderrol.

Conclusie
No Hard Feelings is een heerlijke komedie met een goede balans tussen humor en hart. Jennifer Lawrence en Andrew Barth Feldman zijn in topvorm!

4 sterren

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *