Buffy the Vampire Slayer was 7 seizoenen lang te zien op televisie. In die tijd hebben veel acteurs gastrollen gespeeld in de populaire serie. Sommige acteurs waren nog onbekend toen de serie voor het eerst te zien was. Tegenwoordig zien een aantal acteurs er een stuk bekender uit.

Julie Benz als DarlaJulie Benz speelde de eerste vampier die in Buffy te zien was, namelijk Darla in “Welcome to the Hellmouth” (#1.01). In de aflevering “Angel” (#1.07) werd ze gedood. In flashbacks was Darla te zien in “Becoming, Part 1” (#2.21) en “Fool For Love” (#5.07). In Buffy spin-off Angel werd ze weer tot leven gewekt. Julie zelf heeft een aardige carrière op weten te bouwen. Ze speelde seizoenen lang in de populaire serie Dexter. Ze was ook te zien in Roswell, Desperate Housewives en de Steven Spielberg mini-serie Taken. Daarnaast speelde ze in films als Jawbreaker, Rambo, Saw V en The Boondock Saints II: All Saints Day.

Carmine Giovinazzo als Boy
Carmine Giovinazzo was maar kort te zien in de teaser van “Welcome to the Hellmouth“ voordat hij werd gebeten door Darla. Giovinazzo doet het tegenwoordig een stuk beter. Hij speelt al jaren Detective Danny Messner in CSI: New York. Eerder speelde hij de hoofdrol in de serie Shasta en had hij een bijrol in de film Black Hawk Down.

Eric Balfour als Jesse McNally
Eric Balfour speelde een goede vriend van Xander, Jesse. In “Welcome to the Hellmouth” wordt hij door Darla meegelokt wanneer ze eruit ziet als onschuldig schoolmeisje. In “The Harvest” (#1.02) is hij ontvoerd en naar The Master gebracht. Hij besluit Jesse te gebruiken als lokaas. Jesse blijkt uiteindelijk in een vampier veranderd te zijn en Xander raakt hem per ongeluk met een stake in zijn hart. Eric heeft vervolgens in ontzettend veel series gespeeld, onder andere in Six Feet Under, 24 en Haven. Horrorfans kennen hem als Kemper in The Texas Chainsaw Masacre remake.

Eion Bailey als Kyle Dufours
Eion Bailey is tegenwoordig beter bekend als August W. Booth in Once Upon a Time. Toen speelde hij Kyle, één van de scholieren die door een hyena bezeten werd in “The Pack“ (#1.06).  Bailey was ook te zien in Band of Brothers, ER en Covert Affairs. Hij speelde in films als Fight ClubCenter Stage en Mindhunters.

Clea DuVall als Marcie Ross
Clea DuVall speelde het onzichtbare meisje in “Out of Sight, Out of Mind” (#1.11). Ze was op school een onopvallend meisje en daardoor werd ze langzaam ontzichtbaar. Ze besluit later wraak te nemen op de populaire en gemene Cordelia. Clea had aardig wat succes eind jaren ’90 en begin 2000. Ze speelde in films als The Faculty, Girl, Interrupted, The Astronaut’s Wife en Identity. Ook had ze rollen in de series Carnivàle en Heroes.

Christopher Gorham als James Stanley
Christopher Gorham had een kleine, maar belangrijke rol in één van mijn favoriete afleveringen, “I Only Have Eyes For You” (#2.19). Hij speelt scholier James die in 1955 zijn lerares neerschoot nadat zij hun relatie wilde beëindigen. Gorham is net als Eric Balfour een veteraan op het gebied van series. Zo speelde hij in Popular, Felicity, Medical Investigation, Ugly Betty, Harper’s Island en nu in Covert Affairs.

John Hawkes als George
John Hawkes is één van de meest succesvolle acteurs die ooit in Buffy heeft gespeeld. In de aflevering “I Only Have Eyes For You” (#2.19) speelt hij de schoonmaker die bezeten wordt door de geest van James Stanley. Inmiddels heeft Hawkes een Oscar-nominatie op zijn naam staan voor zijn rol in Winter’s Bone. Hij speelde ook in Identity, American Gangster, Martha Marcy May Marlene en de serie Deadwood.

Wentworth Miller als Gage Petronzi
In “Go Fish” (#2. 20) speelde Wentworth Miller één van de leden van het zwemteam van Sunnydale High. Buffy probeerde Gage te beschermen, omdat ze dacht dat de zwemmers werden aangevallen door iets. Maar juist de leden van het zwemteam veranderen in visachtige monsters. Miller is vooral bekend als Michael Scofield in de serie Prison Break. Hij speelde ook in Underworld en Resident Evil: Afterlife. Zijn volgende film is de Amerikaanse remake van Loft.

Pedro Pascal als Eddie
btvs-pedropascalPedro Pascal is vooral bekend van zijn sierlijke rol als de zelfverzekerde Oberyn Martell in Game of Thrones. In Buffy was hij niet zo zelfverzekerd. Wanneer Buffy start met haar studie in “The Freshman” (#4.01) ontmoet ze de onzekere Eddie, één van de weinige medestudenten met wie ze een klik heeft. Helaas wordt Eddie al snel gebeten door een vampier. Pascal was ook te zien in Graceland en The Mentalist.

Kal Penn als Hunt
Kal Penn speelt in de aflevering “Beer Bad” (#4.05) één van de studenten die na een avondje zuipen verandert in een holbewoner. Ook Penn heeft het ver weten te schoppen sinds Buffy. Hij is vooral bekend van de Harold & Kumar films en van zijn rol als dr. Kutner in House. Daarnaast heeft Penn voor president Obama gewerkt.

Amy Adams als Beth
Amy Adams is de meest succesvolle acteur die ooit een gastrol in Buffy heeft gespeeld. Zij speelde Beth, het nichtje van Tara in “Family” (#5.06). Ze probeert Tara ervan te overtuigen om weer thuis te komen, maar zonder succes. Adams heeft inmiddels 3 Oscar-nominaties verzameld voor haar bijrollen in Junebug, Doubt en The Figher. Zij is bij het grote publiek waarschijnlijk het bekendst als Giselle in de Disney-film Enchanted. EDIT: Inmiddels heeft Adams 5 Oscar-nominaties.

Amber Tamblyn als Janice
Amber Tamblyn was in één aflevering te zien als Janice, een vriendin van Dawn. In de Halloween aflevering “All The Way” (#6.06) gaan Dawn en Janice op stap met twee oudere jongens die vampiers blijken te zijn. Tamblyn speelde later de hoofdrol in de serie Joan of Arcadia. Zij werd voor haar rol genomineerd voor een Golden Globe. Ze was ook te zien in de twee Sisterhood of the Traveling Pants films, The Ring en 127 Hours.

Ook in Buffy:
• Danny Strong als Jonathan in meerdere afleveringen. Hij heeft nu veel succes als screenwriter van Game Change, The Butler, The Hunger Games: Mockingjay en als co-creator van de serie Empire.
• Jason Hall als Devon de lead singer van Dingoes Ate My Baby in meerdere afleveringen. Hall was genomineerd voor een Oscar voor zijn American Sniper script.
• Michael Bacall als Eric in “Some Assembly Required” (#2.02). Hij werkt nu voornamelijk als screenwriter en hij schreef de scripts van Scott Pilgrim vs the World en 21 Jump Street.
• Jason Behr als Billy Fordham in “Lie To Me” (#2.07). Behr speelde in Dawson’s Creek en Roswell en in de film The Grudge.
• Shane West als Sean in “Go Fish” (#2.20). Hij is bekend van de series Once & Again, ER en Nikita. Zijn bekendste film is A Walk To Remember.
• Shawn Pyfrom als Little Boy in “Gingerbread” (#3.11). Pyfrom speelt Andrew van de Kamp in Desperate Housewives.
• Ivana Milicevic als Sam Finn in “As You Were” (#6.15). Milicevic is te zien in films als Just Like Heaven, Running Scared en Casino Royale.

Cap credit: Screencap Paradise

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Dit is altijd zo grappig om te zien, net als dat je een oude serie terug kijkt en een beroemd persoon ziet die toen nog een niemandje was. 😛

  2. mijn favoriete karakter zou altijd Darla zijn ik zou meer van haar willen in bvts want in season 2 als spike en drusilla er zijn en angel verliest zijn ziel zouden de whirllwind weer bij elkaar zijn en dat wou drusilla maar haar grandmummy(darla) was staked in buffy season 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *