Reviews

Musical review: The Bridges of Madison County

Vandaag geen film recensie, maar een musical review. Gisteren bezocht ik namelijk samen met een vriendin de try out van de musical The Bridges of Madison County in het Zonnehuis in Amsterdam. Ik heb de film van en met Clint Eastwood nooit gezien, maar werd blij verrast door deze onweerstaanbare zomermusical.

Waar gaat The Bridges of Madison County over?
The Bridges of Madison County vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar – en ook zijn – eigen geluk na te streven?

Beoordeling
The Bridges of Madison County begint meteen sterk, want wat kan actrice Lone van Roosendaal goed zingen! Zij weet het publiek meteen in te palmen met haar kwetsbare vertolking van Francesca. Wanneer René van Kooten als fotograaf Robert ten tonele verschijnt, wordt je direct meegezogen in hun liefdesverhaal. Van Kooten is net als van Roosendaal vocaal sterk en de twee hebben ook fijne chemistry samen. Geloof me, het is geen straf om zo’n 2 uur naar deze twee acteurs te kijken en luisteren.

Annick Boer heeft als buurvrouw Marsha goede komische timing en zorgt voor de luchtige momenten in het verhaal. Ook Jeroen C. Molenaar en Marieke Goemans spelen prima rollen als de kinderen van Francesca.

Het toneel in het Zonnehuis is maar klein, maar daar werd creatief gebruik van gemaakt. Overigens ook van de zaal zelf. De acteurs lopen meerdere malen tijdens de voorstelling door de zaal heen. De muziek wordt verzorgd door een handjevol muzikanten en dat klonk ook heel goed.

Conclusie
The Bridges of Madison County is een heerlijke, romantische musical met sterke hoofdrollen van Lone van Roosendaal en René van Kooten.Met dank aan OpusOne voor de vrijkaartjes. The Bridges of Madison County is tot en met 2 juli te zien in het Zonnehuis in Amsterdam.

Fotografie: Bob Bronshoff

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Leuk dat je bent geweest Gwen. Nog leuker dat hij goed is bevallen!

    1. Ja, het is zeker de moeite waard! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *