Vanavond is de laatste aflevering van seizoen 3 van Glee op RTL5, genaamd “Goodbye” (#3.22). Tijd voor een lijstje van mijn favoriete nummers/optredens van het afgelopen seizoen.

15) ABC in “Hold On To Sixteen” (#3.08)Toen ik “Hold On To Sixteen” voor het eerst zag, had ik niet verwacht dat ABC in mijn top 15 van het seizoen zou komen. Na lang twijfelen, krijgt ABC toch een plek. Het is in deze aflevering tijd voor Sectionals en Rachel is geschorst en Mercedes, Santana en Brittany hebben zich bij the Troubletones gevoegd. En dus krijgen Tina en Mike een keer de kans om in de spotlight te staan. ABC is vooral veel FUN.

14) How Deep Is Your Love in “Saturday Night Glee-ver” (#3.16)In disco aflevering “Saturday Night Glee-ver” is het voor mij juist de ballad How Deep Is Your Love die eruit springt. Rachel zingt met regelmaat ballads en soms vind ik haar optredens wat overdreven. Maar deze Bee Gees klassieker zingt ze heel mooi en beheerst voor Finn.

13) Somebody That I Used To Know in “Big Brother” (#3.15)Cooper Anderson (Matt Bomer) brengt een bezoekje aan McKinley High en zijn broer Blaine. Dat ze niet de beste relatie hebben, is al snel duidelijk. De broers uiten hun gevoelens via deze grote hit van Gotye. Meer Matt Bomer graag, Ryan Murphy!

12) Up Up Up in “Big Brother” (#3.15)Ook het volgende nummer komt uit “Big Brother”, namelijk het vrolijke Up Up Up gezongen door Artie en Quinn. Quinn zit sinds haar ongeluk in een rolstoel en Artie neemt haar mee naar een skate park voor mensen met een handicap terwijl de rest naar Six Flags is. Vrolijk, zomers, luchtig!

11) America in “The First Time” (#3.05)Glee doet West Side Story in “The First Time” en Santana is een fantastische Anita. Van alle West Side Story nummers die ze doen, is America mijn favoriet. Naya Rivera laat zien wat een geweldige performer ze is als ze geen bubble gum pop hoeft te zingen.

10) Smooth Criminal in “Michael” (#3.11)Smooth Criminal is een verhitte strijd tussen Santana en Warbler Sebastian (Grant Gustin), maar de winnaar hier is real life duo 2Cellos die met hun geweldige cello-spel dit nummer naar zich toe trekken. Beste Michael cover van de aflevering!

9) Summer Nights in “Yes/No” (#3.10)Veel mensen zullen het niet eens zijn met de hoge notering voor Summer Nights, maar het is so much fun! Aan het eind van seizoen 2 zijn Mercedes en Sam stiekem aan het daten. Sam verhuist in de zomer en keert pas later in seizoen 3 terug. Summer Nights komt op een speelse manier terug op hun korte romance. Plus, het is Sam! Wees blij dat ik Red Solo Cup niet in de top 10 heb gezet!

8) You and I in “Mash Off” (#3.06)You and I is een super catchy mash up van twee nummers met dezelfde titel. Mr. Shue zingt in seizoen 3 minder dan in de vorige seizoenen en You and I is één van de weinige momenten dit seizoen dat hij weet te schitteren. Met dank aan Broadway-ster Idina Menzel als Shelby.

7) You Can’t Stop the Beat in “The Purple Piano Project” (#3.01)De eerste aflevering van dit seizoen sloot af met een heerlijke cover van de Hairspray hit You Can’t Stop the Beat. Rachel zet het nummer heel rustig in, maar na zo’n 55 seconden gaat het tempo omhoog en wordt het een feest!

6) Take Care of Yourself in “Pot o’ Gold” (#3.04)In “Pot o’ Gold” maken we voor het eerst kennis met Rory, een uitwisselingsstudent uit Ierland. Rory wordt gespeeld door Damian McGinty, één van de 2 winnaars van het eerste seizoen van The Glee Project. Helaas heeft hij niet veel mogen zingen het afgelopen seizoen, maar Take Care of Yourself is wel één van mijn favorieten. Prachtig gezongen, alleen in het hoog vind ik het nummer iets minder.

5) Stronger (What Doesn’t Kill You) in “On My Way” (#3.14)Tijdens Sectionals treden the Troubletones, als onderdeel van New Directions, op met een cover van de Kelly Clarkson hit Stronger. Wat mij betreft het beste nummer van de setlist van New Directions tijdens deze wedstrijd. En leuk dat Brittany ook een keer serieus mag zingen in plaats van onzin als Dinosaur.

4) I Can’t Go For That/You Make My Dreams Come True in “Mash Off” (#3.06)In “Mash Off” gaat New Directions voor een mash up van twee Hall & Oats hits. En het resultaat is cheesy fun! De outfits, choreografie, alles is perfect! Zo zie ik New Directions graag!

3) Shake It Out in “Choke” (#3.18)In “Choke” zingen Santana, Tina en Mercedes een hele mooie cover van Shake It Out van Florence + the Machine. Om eerlijk te zijn, geef ik eigenlijk de voorkeur aan deze versie. Ze houden het simpel en de meiden klinken prachtig samen.

2) Paradise By the Dashboard Light in “Nationals” (#3.21)Waarom doen New Directions niet vaker groepsnummers als Paradise By the Dashboard Light? Rachel krijgt te vaak solo’s. Laat de rest van de groep ook zingen! Zach Woodlee zorgt weer voor geweldige choreografie en Dashboard Light zelf is natuurlijk een heerlijk meezing nummer!

1) We Are Young in “Hold On To Sixteen” (#3.08)We Are Young is een grote hit geworden voor fun. maar toch hoor ik liever de Glee versie. Misschien omdat ik deze versie eerder kende dan het origineel. Maar ik hou van de verschillende stemmen die te horen zijn en het geheel klinkt en voelt als old school Glee. En daarom is het mijn favoriete nummer van seizoen 3!

Honorable mentions: Rumour Has It/Someone Like You, Red Solo Cup, Mean, How Will I Know, If I Can’t Have You, You Get What You Give

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *