Nadat de film jaren op de plank heeft gelegen door financiële problemen van MGM, komt de remake van Red Dawn er nu echt aan. Waarschijnlijk met dank aan de groeiende populariteit van Thor-himself Chris Hemsworth en Josh Hutcherson, vers van de grote hit The Hunger Games.

Red Dawn is de remake van de gelijknamige cult klassieker uit 1984 met Patrick Swayze en Charlie Sheen. Naast Hemsworth en Hutcherson zijn Josh Peck (Mean Creek), Adrianne Palicki (Friday Night Lights), Isabel Lucas (Transformers: Revenge of the Fallen), Connor Cruise (zoon van Tom) en Jeffrey Dean Morgan (Grey’s Anatomy) te zien.

De film draait om een groep tieners die hun woonplaats verdedigen tegen de komst van Noord-Koreanen. Eigenlijk verdedigen ze zich tegen Chinezen, maar dat is achteraf met behulp van moderne technologie veranderd. Zo vertelt Hutcherson aan USA Today dat ze later bedacht hadden dat China de meeste bedrijven bezit die films maken en dat het misschien niet het beste idee was om China dan de bad guy te maken.

Red Dawn draait vanaf 21 november in de Amerikaanse bioscopen. Het is nog niet bekend wanneer de film in Nederland te zien is.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *