Het is weer bijna Halloween en dat is de tijd van het jaar wanneer ik nog meer dan normaal zin heb in horrorfilms kijken! Drie jaar geleden had ik al een lijstje met film tips gepost, maar inmiddels is het wel tijd voor een nieuw lijstje.

Pak je dvds erbij, zet Netflix aan of loop naar de videotheek of winkel voor deze horrorfilms:

The Collector (2009)
thecollector001Met: Josh Stewart, Madeline Zima, Daniella Alonso
Regisseur: Marcus Dunstan
The Collector vind ik één van de betere horrorfilms van de afgelopen jaren. Josh Stewart is als Arkin een uitstekende antiheld en het intieme kat-en-muisspel dat wordt gespeeld door Arkin en The Collector zorgt voor zenuwslopende momenten. Ook de sequel, The Collection, is een aanrader!

The Midnight Meat Train (2008)
midnightmeattrain001Met: Bradley Cooper, Leslie Bibb, Vinnie Jones
Regisseur: Ryûhei Kitamura
The Midnight Meat Train is zo underrated! Cooper speelt een fotograaf die vermoedt dat de man die hij gefotografeerd heeft in de metro een seriemoordenaar is. Zijn obsessie brengt niet alleen zijn eigen leven in gevaar, maar ook die van zijn vriendin. Cooper is top en de film is prachtig geschoten.

Frozen (2010)
frozen001Met: Kevin Zegers, Shawn Ashmore, Emma Bell
Regisseur: Adam Green
Nee, ik heb het niet over de populaire Disney film, maar over de horror die drie vrienden ondervinden wanneer zij vast komen te zitten in de stoeltjeslift van een ski resort die de komende dagen gesloten is. Het klinkt misschien saai, maar Frozen is een effectieve en unsettling film met een uitstekende cast.

You’re Next (2011)
yourenext001Met: Sharni Vinson, Joe Swanberg, Rob Moran
Regisseur: Adam Wingard
Een familiediner gone wrong. Hoewel ik geen fan ben van Wingards eerdere werk en You’re Next zeker geen perfecte film is, is het wel een zeer vermakelijke film once the shit eenmaal the fan hit! Plus, You’re Next heeft één van de meest inventieve en beste final girls van de afgelopen jaren.

The Cabin in the Woods (2012)
cabininthewoods007Met: Chris Hemsworth, Jesse Williams, Kristen Connolly
Regisseur: Drew Goddard
Iedereen kent wel die horrorfilms over die jongeren die naar een huisje in de bossen gaan en uiteindelijk niet meer levend terugkeren. The Cabin in the Woods geeft een uitstekende twist aan dit bekende verhaal, maar dat kan ook niet anders met Joss Whedon aan boord als één van de schrijvers.

Wat ga jij deze Halloween kijken?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. The Collector is gaaf! En ik heb zelf nog de klassieker Candyman op mijn stapeltje liggen voor Halloweenavond 😉

    1. Ik wil ook voor een klassieker gaan deze Halloween. Ik denk dat het The Exorcist wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *