31dagen-mostlikelytodieOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #20: Most Likely to Die (2015)
Met: Heather Morris, Perez Hilton, Jake Busey
Regisseur: Anthony DiBlasi

Het verhaal
De avond voor hun reünie van de middelbare school verzamelen oude vrienden zich voor een feestje. Eén voor één worden ze afgeslacht. Is een oude klasgenoot terug om wraak te nemen op zijn pesters of is er meer aan de hand?

mostlikelytodieWat is er aan de hand?
Een killer heeft het gemunt op deze oude vrienden.

Waarom een aanrader?
De slasher lijkt bijna uitgestorven, maar Most Likely to Die laat zien dat er zeker nog leven zit in deze ooit zo populaire subgenre. Ik ben al snel blij met een slasher. Er zit spanning in en de killer heeft een origineel uitgangspunt voor zijn of haar moorden, namelijk de superlatives uit de jaarboeken van Amerikaanse scholieren. Zo krijgt een superlative als ‘most likely to eat anything’ een lugubere twist. En in Heather Morris heeft Most Likely to Die een likeable final girl gevonden.

Voor wie?
Voor de horror fan die van slashers houdt. En Heather Morris.

Waar?
Most Likely to Die staat op Netflix.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *