Film Bekentenissen blogathonHet is weer tijd voor een blogathon! Na het succes van Mijn Film Alfabet Blogathon organiseert De Filmkijker nu de Film Bekentenissen Blogathon! Maar wat houdt dat precies in? In de woorden van Nostra:

“We hebben allemaal onze geheimen, ook op het gebied van films. Geheimen die we soms al jaren voor ons houden. Het is tijd om deze geheimen en zonden op te biechten.”

Het is de bedoeling dat we een aantal vragen gaan beantwoorden die Nostra heeft bedacht voor de blogathon. Ook zin om mee te doen met de Film Bekentenissen Blogathon? Bekijk de officiële aankondiging van de blogathon op de site van De Filmkijker.

Hier zijn de vragen en mijn antwoorden:

• Van welke klassieke films hou je niet en waarom?
Ik hou niet van The Shining. Ik heb twee keer geprobeerd om de film te kijken en ben beide keren in slaap gevallen. Driemaal is scheepsrecht? Ik zeg: laat maar zitten… wat betreft The Shining dan.
theshining

(ZzzzzZzzz… )

• Welke tien klassieke films heb je (nog) niet gezien?
Okay, als jullie dit lijstje hebben gezien dan mag ik mezelf denk ik geen filmliefhebber meer noemen. Hier gaan we: The Godfather, Gone with the Wind, 12 Angry Men, Casablanca, Psycho, Citizen Kane, Taxi Driver, Roman Holiday, Singin’ in the Rain en The Good, The Bad & The Ugly.

• Ben je ooit na het zien van een film in de bioscoop stiekem een andere zaal ingedoken om nog een film te zien?
Nee, ik ben heel braaf.

• Welke acteur/actrice vind je overgewaardeerd?
Matt Damon. Hij is geen slechte acteur, maar hij weet mijn interesse niet vast te houden. Ik vind hem maar saai. En ik snap ook niet waarom mensen zo enthousiast zijn over Emma Watson. Ik vind haar een matige actrice. In The Perks of Being a Wallflower vind ik haar niet meer dan oké.

• Van welke bekende regisseur heb je nog nooit een film gezien (en waarom)?
Ik heb geen enkele film van Alfred Hitchcock gezien. Waarom? Goede vraag. Het is niet alsof ik zijn films actief vermijd, maar ik kijk te weinig televisie om ze tegen te komen en het is me eigenlijk niet opgevallen of zijn films op Netflix staan.

• Wat is een film waar je echt van houdt die over het algemeen gehaat wordt?
Ik hou van Elizabethtown en die film is niet erg geliefd, maar gehaat? Ik weet het niet.
elizabethtown003

(ik geef toe dat Orlando niet goed speelt, maar Kirsten was <3 + hoog feel good gehalte)

• Ben je ooit wel eens “één van die vervelende mensen” in de bioscoop geweest?
Nee, ik ben nog steeds heel braaf. Ik heb wel een keer één van die vervelende mensen uitgescholden toen hij tijdens Everest op mijn voet ging staan en niet eens sorry zei. Telt dat?

• Heb je ooit wel eens een film gekeken waar je van tevoren wist dat deze slecht was, maar die je keek omdat er een specifieke acteur/actrice in speelde? Welke en waarom?
Ik kijk basically alles waar mijn favoriete acteurs en actrices in spelen dus ik heb wel veel slechte films expres gekeken. Eén van de meest recente die ik me kan bedenken was de horrorfilm Out of the Dark vanwege Scott Speedman.

• Zijn er in je filmcollectie films die je al meer dan vijf jaar hebt, maar nog nooit hebt gekeken?
Roman Holiday en de MTV versie van Wuthering Heights met Mike Vogel en Erika Christensen. Heb ik tenminste iets om te kijken als ik volgend jaar meedoe aan de Blindspot challenge. 😉
blogathon-romanholiday
• Wat zijn de slechtste films in je verzameling, waarom heb je ze gekocht en waarom heb je ze nog steeds?
Ik heb Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd op dvd, omdat Eric Christian Olsen in de film zit. Om eerlijk te zijn vind ik de film niet eens zo slecht hoor. Ik vind deze prequel leuker dan Dumb and Dumber To. Giving It Up vind ik helemaal geen leuke romcom, maar ik heb de dvd nog steeds omdat Ali Larter in de film speelt.

• Zijn er geheimen over de manier waarop je thuis films kijkt die je wilt opbiechten?
Ik kijk films vaak liggend op de bank met mijn roze dekentje en het gebeurt wel eens dat ik tussendoor in slaap val. Oeps. Ik spoel dan wel even terug.

• Welke andere filmgerelateerde geheimen wil je verder nog delen?
Oh dit is echt erg. Ik wil eigenlijk alleen maar films kijken als er tenminste één (voor mij) bekende acteur in speelt. Maar goed, ik kijk ook wel eens films zonder bekende acteurs erin hoor. Echt waar!

Nostra, bedankt voor het opnieuw organiseren van een leuke blogathon!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

17 reacties

 1. Verrassend dat je als horrorliefhebber pur sang niets hebt met The Shining. Eigenlijk vrij bizar! 🙂

  Dat is inderdaad een illuster rijtje filmklassiekers die je nog nooit gezien hebt. Ben je wel van plan om ze te gaan kijken?

  Matt Damon zie ik wel graag aan het werk maar ik sluit me aan bij jouw mening over Emma Watson. Die had ik eigenlijk ook wel mogen noemen.

  Hitchcock heeft, overbodig om te zeggen, heel veel goede films gemaakt. Als je toch van plan bent om hier ooit aan te beginnen zijn North by Northwest en Vertigo prima films om mee te starten. Vooral Vertigo heeft de tand des tijds prima doorstaan.

  Ik zou eigenlijk Elizabethtown misschien nog eens moeten kijken maar ik was er indertijd niet bepaald van onder de indruk inderdaad en Roman Holiday is een DVD die je toch wel snel moet op zetten hoor 🙂

  Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd…. gewoon nee.

  In slaap vallen op de bank. Herkenbaar! Gelukkig gebeurd het niet aan de lopende band.

  Films kijken met alleen maar bekende acteur(s)? Bijzondere afwijking maar zo ken ik er inderdaad meer. Ik had ook ooit een klant in de videotheek die alleen maar films wilde kijken met een leeftijdsclassificatie van 16+.

  1. Ik heb The Shining echt een kans gegeven, maar ik had er gewoon niks mee. Ik vind het ook vreemd hoor, als horror liefhebber zou het me idd moeten aanspreken.

   Ik ben wel van plan om sommige films te kijken, maar een aantal spreken me echt niet aan, ook al zijn het klassiekers.

   Ik zeg nee tegen Dumb en Dumber To, dat vind ik toch echt de slechtere van de twee!

   Die bekende acteurs hoeven niet de Tom Cruise level van bekendheid te hebben. Zo heb ik al genoeg films gekeken omdat Brendan Fletcher er in speelde, maar bijna niemand kent hem.

 2. Oei, zóveel klassiekers nog niet gezien en nog geen enkele film van Alfred Hitchcock gezien. Werk aan de winkel 😉

  1. Ik ga mijn best doen, Kurt! 😉

 3. The Shining is zo scary dus het verrast mij wel een beetje. Leuk artikel Gwen!

  1. Het verrast mij ook, Paul! Ik hoor er zoveel goede dingen over, maar ik kom er niet doorheen.

 4. The Shining keek ik den ik voor de eerste keer een jaar of twee geleden en zelf vond ik ‘m heel goed. Maar vindt je het tempo te langzaam van die film?

  Dat zijn inderdaad wel heel veel grote klassiekers die je nog niet hebt bekeken. Vooruit, als je er minstens drie van kijkt dan mag je de titel filmliefhebber nog wel behouden 😉

  Matt Damon ben ik zelf wel een fan van, maar kan me voorstellen dat je niets met ‘m hebt. Emma Watson heb ik niet in heel veel gezien, dus kan niet veel over haar zeggen.

  Die laatste is wel een verrassende!

  Roman Holiday moet je echt kijken, vond ‘m heel leuk.

  Ja, ik wil ook wel eens in slaap vallen als ik op de bank een film lig te kijken. Is me eergisteren nog overkomen 🙂

  Zeker beginnen aan wat Hitchcock films…zijn fantastisch 🙂

  Elizabethtown heb ik niet gezien

  1. Het is al even geleden dat ik geprobeerd heb om The Shining te kijken dus ik kan niet meer met zekerheid zeggen waar het aan lag, maar ik denk dat het verhaal mij niet echt pakte.

   Haha, okay, dat is een mooi doel! Ik ga mijn best doen, want ik wil natuurlijk wel die titel behouden!

 5. Serieus, waarom heb je The Good, The Bad and The Ugly nog niet gezien? 😮

  1. Ik hou niet zo van westerns en daardoor heb ik eigenlijk geen zin om eens te gaan zitten voor The Good, The Bad and The Ugly.

   Waarom heb jij Fight Club nog niet gezien, Wilco? :p

 6. Hé, dat is leuk, in jouw lijstje van 10 staan ook een aantal die in mijn lijstje staan om nog te kijken! 🙂 Die Wuthering Heights met Mike Vogel en Erika Christensen wil ik ook nog wel zien trouwens.

  p.s. ik hou van Elizabethtown! Ik moet die film nodig weer eens kijken.

  1. Nu ik erover nadenk is het op zich niet gek, want onze smaak komt wel overeen dus dan is het ook niet gek dat we dezelfde klassiekers gemist hebben 😉

   Als ik het ooit heb gekeken dan laat ik je weten wat ik van Wuthering Heights vindt. Ik had het destijds gekocht vanwege de cast. 🙂

   Yay, nog een Elizabethtown liefhebber! 🙂

   1. Heb je helemaal gelijk in 😀

 7. The Shining ben ik het helemaal mee eens. Vind dat ook niet meer dan een oké film. Emma Watson kan ik me ook iets bij voorstellen, al wil het oog soms ook wat. In The Perks vond ik haar dan wel weer goed.

  En iemand uitschelden is niet onbeleefd in dit geval. Een klap was meer op zijn plaats geweest 😉

  1. Het is jou iig gelukt om The Shining af te kijken. Dat vind ik al een prestatie! 😉

   Ja, eigenlijk wel he? Wat heb ik toch een goede zelfbeheersing :p

 8. […] artikelen: • Eerste indruk van From Dusk Till Dawn: The Series • Film Bekentenissen Blogathon • Prison Break revival trailer • Lijstje: top 10 films van 2000 • Scream seizoen 2 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *