Kumail (Kumail Nanjiani) worstelt met de verwachtingen van zijn Pakistaanse ouders. Hij wordt verliefd op Emily (Zoe Kazan), iets wat zijn ouders niet zullen accepteren. Wanneer Emily ziek wordt, wordt hij niet alleen geconfronteerd met zijn gevoelens, maar ook met haar ouders (Holly Hunter en Ray Romano) en moet hij zijn eigen ouders onder ogen komen.

Beoordeling
The Big Sick is losjes gebaseerd op de echte romance tussen Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily V. Gordon. Samen schreven ze het script, eentje die meer diepgang en hart bevat dan de gemiddelde romcom. Wanneer Emily in het ziekenhuis ligt, verschuift de focus naar Kumails relatie met haar ouders. Dit is een verfrissend uitgangspunt en wat mij betreft het hart van de film. Ook de laatste scène tussen Kumail en Anupam Kher als zijn vader is erg sterk. Uiteindelijk lijkt, in de film dan, zijn relatie met Emily meer een bijzaak en gaat het meer om familiebanden en je eigen keuzes maken in een wereld vol verwachtingen van anderen.

Nanjiani speelt een charmante hoofdrol en krijgt sterk tegenspel van Oscar-winnares Holly Hunter als de moeder van Emily. Ray Romano speelt ook prima als Emily’s vader. Alleen Zoe Kazan vond ik niet zo boeiend als dé vrouw waar de hele film om draait.

Conclusie
The Big Sick is een charmante film en vooral een mooie showcase voor Kumail Nanjiani.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

8 reacties

 1. Leuke film. Je zal alles al van mijlenver aankomen, maar door het enthousiasme van (vooral) Nanjiani, bleef het toch interessant.

  1. Helemaal mee eens, Daan!

 2. Die verschuiving van focus had de film ook wel nodig vond ik. Daardoor week hij wel af van de gemiddelde romcom. Vermakelijke film, waarin vooral Ray Romano schitterde.

  1. True. Ik had het niet verwacht (geen trailer gezien), maar vond het ook een goede zet. 🙂

 3. Vond ‘m ook sterk en fijn om te zien dat het niet allemaal standaard is. Binnenkort kijk ik’m nogmaals een volgt nog m’n recensie.

  1. Ja, mee eens. Ben benieuwd naar je recensie! 🙂

 4. […] Laatste half jaar (in het geel) • Een animatiefilm: Despicable Me 3 (geen recensie) • Een film die zich afspeelt in Europa: The Hitman’s Bodyguard • Een kerstfilm: A Christmas Prince • Een film waarin liefde centraal staat: When in Rome (geen recensie) • Een film langer dan 120 minuten: Blade Runner 2049 (geen recensie) • Een grappige film: Thor: Ragnarok • Een film die beter was dan verwacht: Jumanji: Welcome to the Jungle • Een film met je favoriete acteur: Life (met Jake Gyllenhaal) • Een film uitgekomen in 2017: Atomic Blonde • Een film met een waargebeurd verhaal: telt The Big Sick? […]

 5. […] Big Sick | RECENSIE Met: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter Kumail (Kumail Nanjiani) worstelt met de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *