TV, TV, TV

Eerste indruk van de nieuwe Fox serie Outcast

poster-outcastOutcast is de nieuwe serie van Robert Kirkman, de bedenker van The Walking Dead. Hoewel Outcast pas in juni in première gaat op Fox, kregen de bezoekers van Dutch Comic Con de kans om de eerste aflevering alvast te bekijken. Ik heb van deze kans gebruik gemaakt en hieronder lees je mijn eerste indruk van deze mysterieuze serie.

Waar gaat Outcast over?
Patrick Fugit (Almost Famous) speelt de rol van Kyle Barnes, een jongeman die wordt geplaagd door een demonische bezetenheid sinds hij kind was. Hij gaat op zoek naar antwoorden over zijn bezetenheid, tot hij achter een geheim komt die het einde van de aarde kan betekenen.

Eerste indruk
Outcast begint sterk met een verrassende openingsscène en met verrassend bedoel ik disturbing. So far, so good! We maken vervolgens kennis met Kyle Barnes en wat zijn deal precies is, wordt in de eerste aflevering nog niet duidelijk. Althans, dat denk ik. Tijdens de screening kon ik de aflevering niet helemaal goed verstaan doordat er veel lawaai afkomstig was van het podium gedeelte waar de Q&A’s gehouden werden en de ondertiteling was ook niet zichtbaar door alle hoofden voor mij. Dus heel misschien heb ik essentiële info gemist. Maar ik denk het niet. Hoop ik.

De eerste aflevering is erg Exorcist-achtig. Er is een bezeten jongetje die ge-exorcist wordt door een priester. Kyle bemoeit zich hier mee, want hij lijkt hier eerder ervaring mee te hebben gehad. Dit wordt door een flashback iets duidelijker, maar we krijgen tijdens deze eerste aflevering nog niet alle puzzelstukjes. Ik vraag me af hoe ze de rest van het seizoen willen vullen, want elke aflevering een exorcist gebeuren wordt ook saai en tot nu toe is Kyle een man van weinig woorden. De scènes met het bezeten jongetje en het ge-exorcism zijn overigens uitstekend in beeld gebracht.

Patrick Fugit is een fijne acteur die we vooral kennen als de jonge rockjournalist William in Almost Famous en recent was hij nog te zien in Gone Girl. In Outcast weet hij goed de twee kanten van Kyle weer te geven: de gekwelde Kyle zoals hij nu is en de ‘normale’ Kyle uit de flashbacks. Verder valt ook Wrenn Schmidt (Preservation) in positieve zin op als de zus van Kyle.

Conclusie
De pilot van Outcast is intrigerend genoeg om verder te willen kijken, al vind ik bezetenheid zelf niet zo’n interessant onderwerp. Eng vind ik het tot nu toe niet.

rating-3halfstars

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

7 reacties

 1. Klinkt wel alsof het een serie is die je in de gaten moet houden. Erg fan van The Walking Dead.

  1. Ik ook! Maar Outcast lijkt helemaal niet op TWD 😉

 2. Niet helemaal mijn ding denk ik…

  1. Haha nee, waarschijnlijk niet.

 3. […] artikelen: • Eerste indruk van de nieuwe Fox serie Outcast. • Verslag van Dutch Comic Con 2016. • Mijn Film Alphabet Blogathon (mijn deelname). […]

 4. Zeker wel tof van de organisatie dat ze deze pilot hebben vertoond maar ik denk niet dat ik erheen was als ik die dag op de beurs aanwezig was. Je komt altijd in een tweestrijd; of de pilot is zo goed dat het haast ondraaglijk is om te moeten wachten op het vervolg of het is een bummer van jewelste waardoor je de komende maanden (onterecht) met een nasmaak zit.

  Uitgangspunt is veelbelovend maar ik heb er vooralsnog geen haast mee.

  1. Ik zit een beetje in het midden. Hoewel ik het een intrigerende pilot vond, heb ik niet een gevoel dat ik graag verder wil kijken. Misschien komt dat nog wanneer Outcast eenmaal op tv is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *