31dagen-thesecretOktober is horror maand hier op Be Cool, Sodapop! Elke dag staat een andere horrorfilm in de spotlight die het bekijken waard is. Sommige films zijn cheesy fun, andere films juist weer eng, grappig of spannend. Leuk voor Halloween of op een andere dag!

Film van dag #19: The Secret/The Tall Man (2012)
Met: Jessica Biel, Jodelle Ferland, William B. Davis
Regisseur: Pascal Laugier

Het verhaal
Cold Rock, VS, is een voormalig mijnstadje. Sinds het sluiten van de mijn wordt Cold Rock gekenmerkt door armoede en de verdwijning van meerdere kinderen uit het gebied. De bewoners geven de schuld aan een figuur genaamd the Tall Man. Weduwe Julia Denning (Jessica Biel) woont samen met haar zoontje David in Cold Rock, waar ze werkzaam is als verpleegster. Op een avond verdwijnt David en doet Julia er alles aan om haar zoontje terug te krijgen uit handen van the Tall Man.

thesecretWat is er aan de hand?
Een mysterieus figuur kidnapt kinderen.

Waarom een aanrader?
The Secret, ook bekend onder de originele titel The Tall Man, is de eerste Engelstalige film van de Franse filmmaker Pascal Laugier, bekend van de horrorfilm Martyrs. Laugier lijkt met The Secret voor een luchtigere opvolger te hebben gekozen en de film lijkt op het eerste gezicht dan ook op een standaard horror film. Maar dat is het niet. En meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt. Okay, en dat Jessica Biel een sterke hoofdrol speelt! <3

Voor wie?
Voor de horror fan die van mysterie houdt.

Waar?
The Secret is verkrijgbaar op dvd.

Tags: , ,

One Comment

  1. Paul

    21 oktober 2016 at 14:02

    Twijfel twijfel… komt onderaan de stapel te liggen 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *