Review: Baby Driver (2017)

door

in

Baby (Ansel Elgort) bestuurt al een geruime tijd vluchtauto’s om een schuld af te lossen aan zijn opdrachtgever (Kevin Spacey). Wanneer hij het meisje van zijn dromen ontmoet, wilt Baby stoppen met zijn criminele bestaan. Toch wordt hij gedwongen om mee te doen aan een overval die gedoemd is te mislukken.

Beoordeling
Ik had veel goede dingen gehoord over Edgar Wrights nieuwste film Baby Driver en dat schept helaas hoge verwachtingen. Begrijp me niet verkeerd: Baby Driver is een goede film. Visueel ziet het er goed uit, de muziek is top en ook het acteerwerk is prima. Toch zat ik op een gegeven moment in de zaal te denken: is dit het? Het heeft ook even geduurd voordat ik deze recensie heb geschreven, omdat ik eigenlijk bar weinig over de film te zeggen heb. Het heeft op mij niet de blijvende indruk achtergelaten wat Wright wel is gelukt met Scott Pilgrim vs the World en Shaun of the Dead. Baby Driver is leuk en that’s it.

Gelukkig biedt Baby Driver wel de gelegenheid om Ansel Elgort weer in de schijnwerpers te zetten. Na zijn doorbraak met The Fault in Our Stars, laat Elgort opnieuw zijn dat hij de charisma heeft om een film te dragen. Hier krijgt hij wel ondersteuning van een sterke supporting cast bestaande uit Kevin Spacey, Jamie Foxx, Eiza González en Jon Bernthal. Mad Men-acteur Jon Hamm straalt een hoop lol uit; zo zie ik hem graag. Ook Lily James, eerder een vrij saaie Cinderella, weet hier haar draai te vinden als love interest van Baby.

Conclusie
Wat mij betreft is Baby Driver overhypt, maar nog steeds de moeite waard.

Reacties

3 reacties op “Review: Baby Driver (2017)”

  1. Daan avatar

    Lekker nuchter stukje te midden van alle hysterie rond Baby Driver! Ben er nog steeds wel benieuwd naar!

  2. […] Ondanks alle bovengenoemde kritiek scoort Atomic Blonde toch een dikke voldoende. Ja, het is style over substance, maar de style die regisseur David Leitch hier hanteert maakt een hoop goed. Visueel ziet de film er fantastisch uit. Het kille kleurenpalet past goed bij de setting van de film. Charlize Theron loopt er geweldig aangekleed bij in de meest prachtige (en jaloersmakende) outfits. Oh, en de killer soundtrack is toch wel mijn favoriet van het jaar. Sorry, Baby Driver. […]

  3. Nostra avatar

    Zelf heb ik er geen recensie over geschreven, maar had er ook meer van verwacht. Geen slechte film, maar vond zelf het “alles op de muziek” niet altijd strak genoeg gedaan. Het werkte bv. in Shaun of the Dead veel effectiever

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *