Wayward Pines laat ons gelukkig niet tot de laatste aflevering wachten, want we zitten nu halverwege de serie en we zijn al achter ’the truth’. Voor zover dit echt waarheid is dan. Er kan nog van alles gebeuren in de komende 5 afleveringen!

waywardpines104-002De afgelopen vier afleveringen gaven ons meer vragen dan antwoorden, maar deze aflevering maakt een hoop duidelijk. Het is niet 2014 (de serie liep achter), maar het jaar 4028! En Wayward Pines is een soort ark van Noach waar de laatst overgebleven mensen wonen. Want als gevolg van genetische mutatie zijn mensen gevaarlijke wezens geworden die ‘Abbies’ worden genoemd en die Jurassic Park hekken staan er om die Abbies buiten te houden. Nadat je eerst 2000 jaar hebt geslapen in een ‘hibernation chamber’ wordt je wakker in Wayward Pines. En deze ‘safe haven’ is gecreëerd door Dr. Jenkins, die eigenlijk wetenschapper David Pilcher blijkt te zijn.

Nu we het bovenstaande weten, ben ik zeer benieuwd wat er in de komende afleveringen nog gaat gebeuren! Ik probeer niet teveel na te denken over al deze informatie, want dat roept weer vragen op. Is iedereen die in ‘onze’ tijd in de buurt was van Wayward Pines gekozen voor de ark? Zo waren Ben en Theresa in de buurt om Ethan te zoeken. Werden ze toen in die hibernation chamber gestopt en 2000 jaar later ontdooid toen de wereld vergaan was?

Wat vind jij van de waarheid achter Wayward Pines? Of denk je dat er meer aan de hand is?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *