Films Films Films

Box office: Jurassic World stijgt boven de verwachtingen uit

jurassicworld001In april jl. stelde ik de vraag: welke film wint de zomer? Avengers: Age of Ultron was de voor de hand liggende winnaar aangezien The Avengers één van de meest succesvolle films aller tijden is. Maar ik gaf ook aan dat we Jurassic World niet moesten onderschatten. De film, met Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt in de hoofdrol, ging dit weekend in première en heeft in Amerika maar liefst $204 miljoen verdiend! Dat is de op één na hoogste opening ooit, op The Avengers na. Age of Ultron doet het overigens ook niet slecht en zit op de derde plek van de hoogste openingen ooit. Verwacht werd dat Jurassic World zo’n $125 miljoen zou opbrengen dit weekend, dus de film stijgt behoorlijk boven de verwachtingen uit. Nu is het nog even afwachten hoe lang de levensduur van de film is. Zo staat Age of Ultron in zijn 8e week nog steeds in de top 10. Blijft de film de komende weken nog geld verdienen of hebben mensen al snel weer genoeg van de dino’s?

Met zo’n monster opening weekend is het niet gek dat Universal alweer kijkt naar de mogelijkheden voor een volgende deel. Chris Pratt heeft in ieder geval getekend voor een sequel, of in zijn woorden:

“They have me for I think 38 movies or something.”

Ik heb Jurassic World nog niet gezien, maar ik ga de film zeer binnenkort ook bekijken!

Bron: boxofficemojo.com

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. Er is ook een flink marketingbudget tegenaan gegooid, wat je ziet er echt overal reclame voor.

    1. Zeker waar! Maar ik denk dat ze nog wel wat winst overhouden 😉

      1. Daar twijfel ik ook niet aan!

  2. En wie gaf de juiste voorspelling in april? Bada tss! haha.
    Minions moeten dan nog wel in premiere gaan maar die gaan dit succes niet evenaren.

  3. Geweldig resultaat en terecht. Tot nu toe de enige film die dit jaar mijn verwachtingen wist te overtreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *