TV, TV, TV

Wayward Pines: “One of Our Senior Realtors Has Chosen to Retire” (#1.04)

Een nieuwe aflevering, een nieuwe dood in Wayward Pines. Ethan is benoemd tot de nieuwe sheriff nadat Pope met “pensioen” is gegaan. Hij krijgt telefonisch de opdracht van een nog onbekend iemand om Peter (Justin Kirk), de makelaar uit de vorige aflevering, te executeren vanwege vandalisme. Peter had op een gebouw de tekst ‘In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act’ geschreven. Ethan vindt de doodstraf een iets te zware straf en besluit Peter te verbergen, maar Peter zelf vindt dat Ethan het vertrouwen van de anderen moet winnen en hem moet doden. Omdat Ethan weigert, pleegt Peter zelfmoord door zich op de met elektrische muur te storten. Aan het eind van de aflevering probeert Ethan te ontsnappen door over de berg heen te klimmen, maar wat Ethan niet ziet is een Gollum-achtig figuur dat zich aan de top bevindt. Hmmmm!!!

waywardpines104-002Wat hebben we in deze vierde aflevering geleerd?
• Theresa volgde ook een training om een Secret Service agent te worden, maar besloot om zich te richten op haar gezin.
• Ben moet naar Wayward Pines Academy waar hij les krijgt mevr. Fisher, die in haar normale leven een hypnotherapeut was. In Wayward Pines is zij getrouwd met de burgemeester.
• Peter kwam in 2001 in Wayward Pines terecht na een one night stand met ene Denise in Los Angeles. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, bleek hij in Wayward Pines te zijn en bleek Denise opeens een stuk ouder te zijn en de vorm te hebben van Pam, de gestoorde verpleegster.
• Ethan vindt in zijn nieuwe kantoor folders met informatie over de bewoners van Wayward Pines.

Wayward Pines speculatie
Tijd blijft een raar iets in Wayward Pines. Ga je terug naar je echte leeftijd zodra je Wayward Pines verlaat? Dit zou de reden kunnen zijn waarom Pam jong was toen ze Peter had ontmoet in Los Angeles en weer ouder in Wayward Pines.

Juliette Lewis en Terence Howard zijn uit de credits gehaald dus ik denk niet dat we ze nog terug gaan zien, tenzij er nog een flashback komt.

De bewoners van Wayward Pines lijken allemaal gevangen te worden gehouden in het rare stadje, maar sommige mensen hebben er meer minder moeite mee en lijken meer te weten over wat er speelt, zoals Pam en de burgemeester.

Wat is jouw Wayward Pines theorie? Geen boek spoilers svp!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *