TV reviews TV, TV, TV

Eerste indruk van Netflix originals: The Returned, Between, Sense8

Netflix houdt zich niet alleen bezig met allerlei bestaande films en series toevoegen, maar ook met het maken van originele content voor de streamingdienst. Denk aan populaire titels als Orange is the New Black en House of Cards. Maar Netflix heeft nog veel meer series! De afgelopen dagen heb ik een aantal Netflix originals uitgeprobeerd en uiteindelijk is er maar één serie die ik verder wil kijken.

The Returned
Met: Mary Elizabeth Winstead, Jeremy Sisto, Agnes Bruckner, Mark Pellegrino
Plot: De inwoners van een klein stadje worden opgeschrikt door de terugkeer van hun dierbaren die een geruime tijd eerder zijn overleden. Ze zijn niet terug in zombie vorm, maar ze zijn ook niet verouderd of zich bewust van hun overlijden.
thereturned002The Returned is gebaseerd op de Franse serie Les Revenants. Wat mij opviel in vergelijking met Between en Sense8 is de goede production value. De serie ziet er niet goedkoop uit en ze hebben ook een cast met wat bekendere namen en meer ervaren acteurs weten te trekken. Zo speelt Mary Elizabeth Winstead een goede rol als aanstaande bruid die nog rouwt om haar overleden partner die vervolgens weer terugkeert. Na de pilot aflevering heb ik meteen de tweede aflevering gekeken en ik ben ook benieuwd naar de rest van de serie.

Between
Met: Jennette McCurdy, Jesse Carere, Jim Watson
Plot: Wiley (Jennette McCurdy) is een zwangere tiener die woont in Pretty Lake. De bewoners van Pretty Lake worden getroffen door een mysterieuze ziekte dood mensen boven de 21 doodt.
between001Het plot van Between is interessant genoeg om de aflevering aan te zetten, maar na een minuut of 20 vond ik het weer genoeg. Ik heb misschien één of andere aversie voor voormalig Nickelodeon-ster McCurdy, want ik kan niet lang naar deze actrice blijven kijken wat lastig is als zij de hoofdpersoon speelt. En eigenlijk interesseert het me niet wat er in Pretty Lake aan de hand is nu ik Pretty Lake heb gezien. Voor zover ik het kan beoordelen is Between matig geschreven en matig geacteerd.

Sense8
Met: Daryl Hannah, Naveen Andrews, Aml Ameen
Plot: Acht vreemdelingen uit verschillende delen van de wereld worden mentaal met elkaar verbonden. Zij moeten zien te overleven terwijl er op ze gejaagd wordt, omdat ze gezien worden als een bedreiging voor de samenleving.
sense8-001Sense8 is gemaakt door Andy en Lana Wachowski, de makers van The Matrix. Zelf ben ik geen fan van hun werk en ook Sense8 sprak me niet aan. Het is lastig om een goede pilot te maken, zeker wanneer er zoveel personages geïntroduceerd moeten worden, maar er zijn zoveel series die het beter hebben gedaan, zoals Lost. Ik was halverwege de aflevering al mentaal afgehaakt. Persoonlijk vind ik dat de pilot lelijk gefilmd is en het acteerwerk is matig. En Naveen Andrews vond ik zeer slecht te verteren in Lost, waardoor nog een serie met hem me niet erg aanspreekt.

Wat vind jij van deze Netflix originals? Zal ik Between of Sense8 nog een kans geven?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

9 reacties

 1. Sense8 ben ik wel erg benieuwd naar, maar las een aantal Amerikaanse recensies van de eerste drie afleveringen en daar kwam wel uit naar voren dat ze na die drie nog steeds geen goed beeld konden vormen over het hele seizoen. Ik zal niet heel snelj deze gaan kijken, maar toch ben ik wel benieuwd, want de Wachowski’s durven wel dingen anders te doen en dat gebeurt naar mijn mening te weinig.

  1. Dat had ik niet gehoord, maar ik kan me er na het zien van de pilot wel iets bij voorstellen.

 2. Goede post dit! Ik was voornamelijk benieuwd naar Sense8, maar nu ben ik eigenlijk meer geïnteresseerd in The Returned. 😀

 3. Overigens ben ik ook benieuwd naar Bloodline, dus mocht je het gezien hebben en er een mening over hebben dan ben ik een en al oor. 😛

  1. Haha nee Bloodline heb ik nog niet gezien. De trailer sprak me niet erg aan, maar Kyle Chandler weer wel dus ik zal het nog wel een kans geven. 😉

  2. Bloodline is zeer de moeite waard! 🙂 we hebben er al eens een recensietje over geschreven, mocht het je interesseren

   http://wijkijkennetflix.nl/bloodline-netflix-recensie-2015/

   1. Dat is een mooie rating voor de serie! Ik zal ‘m zeker een kansje geven 🙂

 4. Between leek ons ook 4 keer niks. The Returned was wel de moeite waard en Sense8 heeft idd de makers van de matrix, maar heb daar ook niet zulke goede dingen over gehoord.

 5. Sense8 leek me op voorhand de meest interessante titel maar nu wil ook ik The Returned eerder kijken. Vind het sowieso een goede ontwikkeling dat nieuwe series (vooral op Netflix) maar blijven komen maar ik kan het niet bijbenen! Zit momenteel helemaal in Shameless en wil dit weekend starten met Hollands Hoop. Met vrouwlief nog tijd vrijmaken voor Celblok H Seizoen 2 en dan staat sinds vandaag de derde reeks van Orange is the New Black klaar. TE WEINIG TIJD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *