The Collector (2009) is een spannende horror film van Marcus Dunstan en Patrick Melton, de mannen achter Saw IV tot en met Saw 3D. De Saw invloeden waren duidelijk aanwezig, maar The Collector is meer dan alleen zijn traps. Het is één van de spannendste films die ik in tijden heb gezien. De traps zijn maar een bijzaak en meer van de Home Alone-variant dan Saw. Daarnaast heeft de film een goede leading man gevonden in Josh Stewart (Dirt). Als anti-held Arkin moet hij proberen te ontkomen aan the collector terwijl hij anderen probeert te redden. In het tweede deel, The Collection, weet Arkin te ontsnappen uit de schuilplaats van the collector. Wanneer de dochter van een rijke man door the collector wordt gekidnapt, wordt Arkin gedwongen om terug te keren naar de schuilplaats. Hij is de enige persoon die ooit heeft weten te ontsnappen.

Hier de trailer van The Collection:

De film draait eind november in de Amerikaanse bioscopen. Ik hoop dat de film ook snel in Nederland te zien zal zijn, maar een bioscoop release verwacht ik niet.

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *