Tijdens oktober horror maand zetten we niet alleen horror films in de spotlight, maar ook horror series. Vandaag de eer aan Supernatural. Deze spannende serie gaat over de avonturen van broers Dean (Jensen Ackles) en Sam (Jared Padalecki) Winchester. In Amerika is de serie inmiddels aan zijn 8e seizoen begonnen. Ergens in seizoen 3 ben ik afgehaakt, omdat ik de mythologie van de serie niet altijd even interessant vind. Geef mij de losstaande afleveringen maar! Hier mijn favoriete afleveringen in chronologische volgorde:

Faith (#1.12)“Faith” is een favoriet dankzij een mooie gastrol van Julie Benz. Wanneer Dean geëlektrocuteerd wordt, heeft hij niet lang meer te leven door de hartproblemen die hij heeft opgelopen. Sam neemt hem mee naar een gebedsgenezer die Dean weet te genezen. Benz speelt de zieke Layla die hoopt dat de gebedsgenezer haar ook kan helpen.

In My Time of Dying (#2.01)
Net als “Faith” is dit een emotionele aflevering. Dean ligt in een coma na een ongeluk en treedt uit zijn lichaam. Hij ziet hoe Sam en zijn vader omgaan met de situatie. Daarnaast ontmoet hij een Reaper die vindt dat het tijd is dat Dean gaat.

Simon Said (#2.05)Wie houdt er nou niet van Andy (Gabriel Tigerman)? Andy is net als Sam speciaal. Hij heeft mind control powers waardoor je alles moet doen wat hij zegt. Dean geeft hem zelfs zijn geliefde Impala. Alleen blijkt Andy niet evil te zijn, maar zijn tweelingbroer wel.

Tall Tales (#2.15)
“Tall Tales” is een heel grappige aflevering waarin we The Trickster (Richard Speight Jr.) voor het eerst ontmoeten. Hij kan de realiteit manipuleren. De broertjes doen hun verhaal aan Bobby (Jim Beaver) en dan blijkt dat ieder verhaal twee kanten heeft.

Mystery Spot (#3.11)The Trickster duikt weer op in “Mystery Spot”. Sam wordt elke dag wakker op dezelfde dag à la de film Groundhog Day. En elke dag gaat Dean weer op een andere manier dood. De aflevering is grappiger dan het hier klinkt!

Changing Channels (#5.08)
Nog een grappige aflevering, met dank aan The Trickster. De Winchester broers bevinden zich in TV land. Zo zitten ze het ene moment in een sitcom, dan weer in een Grey’s Anatomy-achtige show en dan weer in een spelshow. Supernatural weet steeds weer origineel uit de hoek te komen. Geen wonder dat de serie al zo lang op de buis is!

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *