Dit had een top 10 lijstje moeten worden, maar ik kon eigenlijk geen 10 films bedenken waar ik echt heel erg naar uitkijk dit jaar. Ik ben bijvoorbeeld wel gematigd enthousiast over Room en Everybody Wants Some, maar dat zijn ook weer films die ik niet per se in de bios hoef te zien. Maar goed, gelukkig zijn er nog wel een paar films waar ik heel enthousiast van kan worden. Hier mijn top 5:

1. The Secret Life of Pets
Ik moet bekennen dat ik niet zo’n groot fan ben van animatiefilms, maar wel van dingen die cute zijn. En The Secret Life of Pets ziet er super cute uit! Ik kan wel 20x naar de trailer kijken en lachen om die dikke kat. Ik kan me voorstellen dat deze keuze niet goed is voor mijn film blogger street cred, maar dat maakt me niet uit, want deze film lijkt me gewoon heel leuk!

2. Deadpool
“This is a different kind of superhero story” volgens Deadpool in de trailer voor zijn film Deadpool. Met zijn fourth wall brekende opmerkingen is Deadpool ook anders dan andere superhelden. Ryan Reynolds krijgt na zijn optreden in X-Men Origins: Wolverine opnieuw de kans om Deadpool te spelen en zijn eigen gevatheid zorgt ervoor dat hij de humor van Deadpool uitstekend weet te verkopen.

3. Mallbrats
Kevin Smith is één van mijn favoriete filmmakers en zijn Mallrats is één van mijn favoriete films. Een sequel is totaal niet nodig, maar toch kan ik niet wachten om te zien hoe het met onze oude vrienden gaat zo’n 20 jaar later. Houdt Brodie (Jason Lee) nog steeds van in het winkelcentrum hangen? Is T.S. (Jeremy London) nog getrouwd met Brandi (Claire Forlani)? Zit Shannon (Ben Affleck) nog steeds in de gevangenis? Smith heeft al aangekondigd dat we de meeste personages terug gaan zien in Mallbrats.

4. Finding Dory
Zoals ik al zei ben ik niet zo´n groot fan van animatiefilms, maar Finding Nemo behoort stiekem toch tot mijn favoriete films door het aandoenlijke verhaal en de prachtige beelden. Ik heb wel zin om opnieuw op avontuur te gaan met Dory en Marlin, zeker nu Dory zich weer dingen kan herinneren! Maar niet voor lang.. of toch wel?

5. Captain America: Civil War
Deze derde Captain America film lijkt wel een Avengers film, want naast Black Widow en The Falcon zien we ook Iron Man, Hawkeye en Scarlet Witch voorbij komen. Captain America: The Winter Soldier is één van mijn favoriete Marvel films en ik hoop dat regisseurs Anthony en Joe Russo opnieuw een sterke Captain America film kunnen afleveren.

En nog 10 andere films: Central Intelligence, Everybody Wants Some, Gambit, Pride and Prejudice and Zombies, Room, The Girl on the Train, The Huntsman: Winter’s War, The Magnificent Seven, The Revenant, X-Men: Apocalypse.

Welke films wil jij graag zien dit jaar?

Gwen

Sinds 2011 aan het bloggen op Be Cool, Sodapop. Houdt van horror en '90s teen movies. In afwachting van Scream 6! Jessica Rothe is underrated. Volg mijn film avonturen op letterboxd. :)

Je houd misschien ook van..

10 reacties

 1. Ik ga voor Room. Al vele goede verhalen over gehoord. Finding Dory lijkt me ook wel leuk 🙂

  1. Ik ga Room zeker nog kijken, maar ik wacht wel op VOD. 🙂

 2. 1, 2 en 3 kijk ik ook naar uit, maar heel hoog staat bij mij ook Now You See Me 2! 😀

  1. Oh ja! De eerste Now You See Me vond ik ook leuk!

 3. Van je top 5 ga ik voor Captain America en Deadpool. Hoewel, ik wil Finding Dory eigenlijk ook wel zien. Hoop wel dat de nieuwe Cap beter wordt dan de laatste Avengers, want die vond ik niet bepaald denderend.

  1. Ik hoop het ook. Joe & Anthony Russo zitten na Winter Soldier opnieuw in de regiestoel dus ik heb hoop dat ze ook weer een sterke film gaan afleveren.

 4. Van jouw lijstje kijk ik vooral uit naar Mallbrats en The Secret Life of Pets.

  Inmiddels ben ik wel een beetje klaar met superheldenfilms maar de trailer van Captain America: Civil War maakt me dan wel weer enthousiast. Hetzelfde geldt voor Deadpool.

  Finding Dory kan ook heel leuk worden maar loop ik vooralsnog minder warm voor. Het spreekt me niet echt aan ondanks dat ik Finding Nemo goed vond.

  2016 heeft dan weliswaar niet zo’n sterke line-up als vorig jaar maar we kunnen ons verheugen op veel goede films! Ik kijk vooral uit naar The Revenant, Room, The Big Short, Spotlight, Assassin’s Creed, X-Men: Apocalypse en Suicide Squad. Damn, toch weer 2 superheldenfilms genoemd.

 5. […] J.J. Abrams! Zei ik eerder deze week nog dat er maar weinig films zijn waar ik dit jaar echt heel erg naar uitkijk, komt Abrams als een soort kerstman met een cadeautje: 10 Cloverfield […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *